Datum objave: 29. Srpanj 2017

Josipa Lisac na koncertu na prepunoj tvrđavi svetog Mihovila digla publiku na noge

Diana Ferić
Diana Ferić

Snažan glas Josipe Lisac, ali i energična svirka njezinog benda, u prvom redu bubnjara ispunili su svaku poru prepune tvrđave svetog Mihovila, na koncertu koji je održan u petak uvečer kao zadnja manifestacija ovogodišnje prve kulturno – turističke manifestacije Changer Meetup. Bio je to koncert nabijen dobrom energijom.

Odavno nije bilo toliko ljudi na neko događanju na toj tvrđavi.

Josipa se prisjetila da je prije tri godine nastupila na svečanosti njezinog otvorenja, a u sjećanju joj je ostala snažna bura koja je tada puhala i koju, kazala je, nije mogao zaustaviti ni arhanđel Mihovil, zaštitnik Šibenika.

 

U publici je posebno pozdravila pijanistu svjetskog glasa Maksima Mrvicu koji je s njom sudjelovao na toj svečanosti otvorenja.

Kada je o koncertu riječ dovoljno je reći – bila je to Josipa kakvu znamo i na kakvu smo naviknuli. Svaku svoju pjesmu otpjevala je na nov, uglavnom jazz način. Izvela je i poznatu pjesmu „Zavjet“ poetese sa Zlarina Vesne Parun koju posebno cijeni i koju je osobno poznavala. Pjesmu je spjevao također pokojni glazbeni kritičar Ante Perković koji je za života Josipu uspio nagovoriti da ju uključi u svoj repertoar.

Pri kraju koncerta publika je bila na nogama i zašla u prostor do bine, a Josipa i njezini glazbenici nakon snažnog, dugotrajnog pljeska izašli su na bis i otpjevali još jednu pjesmu.

Inače, u kratkim obraćanjima publici za trajanja koncerta pohvalila je Šibenik kazavši da je to grad koji raste i u koji rado dolazi.

Dio publike je i na njezinom koncertu pokazao krajnju nepristojnost. Neki su ulazili u gledalište sa zakašnjenjem od 45 minuta,a neki išetavali i ušetavali s pivama u ruci. Zaista je došlo vrijeme da se uvede red!

Iz kategorije: Kultura