Sidebar Menu

Datum objave: 22. Srpanj 2017

Musica Appassionata:Virtuoz na gitari,Brazilac Vitor Noah oduševio publiku u crkvi Gospe van grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Treći koncert u programu ovogodišnjeg festivala klasične glazbe Musica Appassionata i treća „pozornica“. Ovog puta je to bila crkva Gospe van Grada u kojoj je nastupio brazilski gitarist Vitor Noah, pravi virtuoz. Osvojio je publiku svojim sviranjem te je dva puta izlazio na bis.
Taj mladi umjetnik ovjenčan je brojnim nagradama na međunarodnim natjecanjima, a ove je godine primio punu stipendiju za magistarski studij na Royal Academy of Music in London. Obrazovao se u rodnom Brazilu, ali i u SAD –u, Velikoj Britaniji , Španjolskoj te u Austriji. Više godina je surađivao sa skladateljem R.Marino Arcaro koji je Noahu posvetio 10 preludija za solo gitaru koje je i večeras izveo.
Na programu koncerta bila su djela R. Marino Arcara, H. Villa-Lobosa, J. S. Bacha, A. José, F, Martina i H. Villa- Lobos.

Zanimljivo je da je nastup tog mladog, renomiranog gitariste privukao ljubitelje glazbe različitih generacija, a crkva Gospe van grada je bila puna.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.