Datum objave: 08. Srpanj 2017

Ban i Diktatori rasplesali publiku na Solo positivo film festivalu na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Solo positivo film festival koji se ove godine prvi put održava u Šibeniku i to na dvjema najatraktivnijim pozornicama, tvrđavama Barone i sveti Mihovi,l privukao je ne baš brojnu, ali odabranu publiku u opuštenoj, domaćoj, kreativnoj atmosferi.

Sinoć je pred tridesetak ljudi na tvrđavi svetog Mihovila prikazan film Al Jazeerin dokumentarni film Sredinom, posvećen sarajevskom kantautoru, kompozitoru i pjevaču Edinu Dervišhalidoviću, poznatijem kao Dino Merlin koji je režirao Emir Zumbul Kapetanović, najbolji režiser među glumcima, kako ga u šali nazivaju. Nakon toga publiku su raspjevali i rasplesali Marjan Ban i Diktatori, a koncert je trajao skoro dva sata., a posebno draž davao mu je prostor unutrašnjosti tvrđave svetog Mihovila koji je odličan za takva  nepretenciozna, urbana događanja.

Danas je posljednji, peti dan tog festivala koji je će biti zatvoren posebnom ceremonijom na tvrđavi svetog Mihovila uz specijalno iznenađenje.
Festivalski program obiluje brojnim premijerama glazbenih dokumentaraca. Prikazano je 25 glazbenih filmova od kojih će poseban žiri odabrati one najbolje. Festival je bio otvoren je svojevrsnom Beatlemanijom, projekcijama posvećenim velikim The Beatlesima,a bit će zatvoren filmom o kultnoj slovenskoj grupi Leibach.

Iz kategorije: Kultura