Datum objave: 04. Srpanj 2017

Tvrđava svetog Mihovila pretvara se u kino-pozornicu:Počinje Solo Positivo Film Festival

Diana Ferić
Diana Ferić

Solo Positivo Film Festival, međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma počinje danas u Šibeniku, a njegov sadržaj na konferenciji za novinare održanoj na takozvanom „trgu četiri kafića“ u Šibeniku najavili su u danas Danira Gović, članica žirija i Đelo Hadžiselimović te organizator Admir Ćulumarević. „Kroz 5 festivalskih dana imat ćemo priliku uživati u tri filmska programa, natjecateljskom, retrospektivi Pjera Žalice koji je od danas i gost SPFF-a i Šibenika te u programu Tribute to…Nakon svih projekcija u narednih 5 dana publika će imati prilike uživati i u svirkama The Bestbeata, Filmmusicorkestra, Fenixa i Bana & Diktatora. Pozivamo vas da nam se večeras pridružite na Warm Up svirci koju će upriličiti šibenski Dreamtime uz pratnju festivalskih gostiju“, kazao je Ćulumarević.
Nakon 5 godina u Starigrad Paklenici i protekle dvije u Opatiji festival se pozicionirao na jednoj od najljepših ljetnih pozornica na Jadranu, tvrđavi svetog Mihovila.

Nije prvi put da se pozornica Tvrđave sv. Mihovila uspješno pretvara u jedinstvenu kino-dvoranu, a uvjerena sam da će ljubitelji filmske i glazbene umjetnosti uživati u projekcijama koje je festivalski žiri pripremio ove godine, isto kao i u svim dodatnim programima Solo Positivo Film Festivala.

Direktor SPFF-a Admir Ćulumarević kaže kako glazbeni dokumentarni film stječe sve više poklonika iz godine u godinu te ističe posebno zadovoljstvo da je festival u Šibeniku, gradu koji je hrvatskoj i europskoj glazbi i filmu dao velikog Arsena Dedića, ali i brojne druge velikane scene poput Maksima Mrvice ili pak karizmatičnog Miše Kovača.

Iz kategorije: Kultura