Sidebar Menu

Datum objave: 08. Ožujak 2017

Premijera belgijskog filma Uzvodno rijekom snimanog uz obale Krke

Šibenik News
Šibenik News

U Zadru i Zagrebu će se u sklopu Praznika Frankofonije u Hrvatskoj održati svečana premijera belgijskog filma Uzvodno rijekom (En amont du fleuve) redateljice Marion Hänsel, u potpunosti snimljenog u Hrvatskoj, između ostalog, i u području Nacionalnog park Krka.

 

Zadarska premijera održat će se 8. ožujka u 19h u Kazalištu lutaka Zadar, a zagrebačka 9. ožujka u 18h u Kinu Tuškanac.


Film nastao u produkciji belgijske kuće Man’s Films Productions govori o dvojici polubraće koje smrt oca dovodi u Hrvatsku, a koji do tog događaja nisu znali za postojanje jedan drugoga. Glavne uloge u filmu tumače Sergi Lopez (Panov labirint) i Olivier Gourmet (Sur mes lèvres/Čitaj mi s usana, La promesse/Obećanje), dok sporedne uloge u filmu igraju hrvatski glumci Igor Kovač i Nikša Butijer.

 

Film se u potpunosti snimao u Hrvatskoj, većinom u Zadarskoj županiji, na sljedećim lokacijama: Ražanac, Zračna luka Zemunik, Novsko ždrilo, rijeka Zrmanja, NP Krka, NP Paklenica, park-šuma Musapstan u Zadru te Kula Jankovića u selu Islam Grčki blizu Zadra. Dvije trećine filmske ekipe činili su hrvatski filmski djelatnici (scenograf, vođa snimanja, majstor scene, asistent režije, scripter, specijalni efekti, itd.), a filmsku produkciju u Hrvatskoj servisirala je Kinorama.

 

Praznik Frankofonije u Hrvatskoj održava se tijekom ožujka u 15 gradova s više od 100 događanja, na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Frankofonije koja se nalaze u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Grčka, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska) te uz potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Francuskih alijansi u Hrvatskoj i brojnih drugih hrvatskih udruga i institucija na području kulture. 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.