Sidebar Menu

Datum objave: 24. Siječanj 2017

Zagreb hoće repete: Mjuzikl 'Matilda' igrat će u metropoli sve do ljeta

Šibenik News
Šibenik News

Iznimno uspješni mjuzikl 'Matilda' nastao u produkciji Hrvatskog narodnog kazalište u ŠIbeniku, a u režiji Nine Kleflin, na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, ponovno je gostovao u nedjelju, 22. siječnja, na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u dva termina – u 17 i u 19 sati.

 

Oduševljena zagrebačka publika ovacijama je dočekala ansambl „Matilde“ i Nenu Belana s Fiumensima. Danima tražila se karta više i mnogi će morati čekati sljedeću izvedbu u veljači. Gotovo 1400 ulaznica doslovno je razgrabljeno u manje od dva dana. Dogovoreno je još šest izvedbi u HNK Zagreb i to 19. veljače, 9. i 10 travnja, 7. i 8. svibnja 2017.

 

Mjuzikl je nastao u produkciji Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku u lipnju 2015. godine, a i od tada je diljem Hrvatske stekao kultni status kod djece i odraslih. Originalno, predstava je nastala prema romanu za djecu britanskog autora Roalda Dahla, a kao mjuzikl izvodi se i na Broadwayu.

 

Matilda je neobična djevojčica koja posjeduje moć telekineze. Ona može očima pomicati stvari, ali i svojim dobrim srcem ispraviti nepravdu. Iako živi sa sebičnim roditeljima i ide u školu kojom vlada okrutna ravnateljica, ona će preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke i potruditi će se da okruženje u kojem živi bude bolje. Predstava tematizira pravo svakog djeteta i svakoga čovjeka da se izbori za najkvalitetniji mogući život, usprkos nepovoljnim okolnostima koje ga okružuju. Čitava priča promatrana je iz Matildine vizure i publici će se predočiti upravo onakav svijet kakvim ga ona doživljava.

 

U predstavi uživo je svirao i glazbeni sastav Fiumens iz Rijeke u sastavu: Neno Belan, Vedran Križan, Leo Rumora i Olja Dešić. Glazba i songovi uokviruju i opisuju Matildino doživljavanje svijeta. Svaki lik ima svoj song koji ocrtava i zaokružuje njegov karakter, a kroz pjesmu su opisane i najupečatljivije situacije u kojima se Matilda i njeni prijatelji nalaze.

 

U glumačkoj podjeli sudjeluju Maja Kovač u naslovnoj ulozi, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka Klarić, Šime Bubica, Oriana Kunčić i djeca dramske radionice iz Šibenika. Scenograf je Osman Arslanagić, kostimograf Sara Lovrić Caparin, a koreograf Zorana Mihelčić.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.