Datum objave: 09. Prosinac 2016

FOTO: Završno 'lickanje' pred konačan početak adventske avanture u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Advent u Šibeniku samo što nije počeo. Božićno - novogodišnji program pod nazivom Adventura 2016 - Budi u Šibeniku počinje ovog petka, 9. prosinca, a glavni dio sadržaja bit će u Perivoju Roberta Visianija ili, kako ga još znaju zvati, u đardinu.

 

Tvrđavica, središnji plato i Kraljev dvor polako privode kraju radove pripreme za otvorenje s početkom u 18.30 sati kada će prve posjetitelje pozdraviti predstavnici gradske uprave, a u 21 sat najavljen je koncert splitskog benda Libar. 

 

 

Ugostitelji, njih jedanaest koji su prošli natječaj, a koji, s druge strane, nije prošao bez buke i galame uslijed nezadovoljstva pojedinaca čija ponuda nije naišla na pozitivne reakcije odbora koji je odlučivao o prihvatu pristiglih prijava na natječaj, broje zadnje sate kad će poteći prve kapi kuhanog vina, jabukovače, kad će se podijeliti prve porcije fritula, kobasica i ostalog.

 

Kućice su na korištenje dobili i neki izlagači suvenira, likovne udruge i ostali.

 

 

Šibensku adventsku avanturu, tu znalačku igru riječi, krasi i epitet prvog ekološkog adventa u Hrvatskoj zahvaljujući kojoj će Šibenčani i gosti grada jesti i piti iz plastic free tanjura i šalica. Ovog prosinca na račun gradskih otaca, idućeg adventa ugostitelji će se morati pobrinuti sami, o vlastitom trošku za ekološki prihvatljiv sadržaj Adventure.

 

Svi događaji u đardinu su besplatni, a komu nije do prošetavanja etažama Perivoja Roberta Visianija uvijek može 'protegnuti' noge Kalelargom do Trga Andrije Medulića, gdje se će Advent u Krešimirovom gradu prigodnim programom obogatiti tamošnji Heritage Hotel Life Palace.

 

I njihov program počinje ovog petka, u 18 sati, kada se glazbenog pulta hvata Marko Podrug. Ovog petka glazba, jelo i piće, a već idućeg tjedna ih hotela najavljuju gostovanje lokalnog kazališta Virko.

 

 

Iz kategorije: Kultura