Datum objave: 01. Prosinac 2016

Uoči premijere autentične šibenske opere, autori Turije i Plamenka kod gradonačelnika

Šibenik News
Šibenik News

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku večeras, 01. prosinca s početkom u 20 sati, premijerno će biti izvedena prva šibenska komična opera „Turia i Plamenko“. Tim povodom gradonačelnik Željko Burić, predsjednik Gradskog vijeća i Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice Ivica Poljičak i pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić primili su u Uredu gradonačelnika dio članova opernog ansambla.

 

„Turia i Plamenko“ autorska je opera mladog dvojca Borne Ercega i Jelene Pletikose u produkciji tvrtke Leon trade i dio je službenog programa obilježavanja 950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenik.

 

- Drago mi je što naše kazalište ove godine bilježi fantastične rezultate, od sjajnog mjuzikla „Matilda“ i drugih predstava te sada i prve komične opere koja pruža nešto novo na kulturnoj sceni, ne samo lokalnoj već i nacionalnoj. Primjeri poput ove dvije predstave privlače djecu i mlade u kazalište što je vrijedno svake hvale - poručio je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

 

Ivica Poljičak istaknuo je kako ga posebno raduje što je opera posvećena 950. rođendanu grada Šibenika.

 

- Imamo prvu autentičnu šibensku operu koja će ostati kao trajni spomen jer je napravljena u godini kada slavimo veliki jubilej Šibenika -  kazao je Ivica Poljičak te članovima opere poželio uspjeh uoči večerašnje premijere.

 

Ispred opernog tima na lijepim riječima zahvalio se Borna Erceg koji je napisao skladbu prve šibenske komične opere.

 

- Srce mi je puno i svi se veselimo večerašnjoj premijeri. Hvala svima koji su nam pomogli da operu postavimo na kazališne daske i svima koji su u tome sudjelovali - istaknuo je Borna.

 

Producent opere Željko Petreš, kao i Željko Koloper Keke, predstavnik HNK u Šibeniku složili su se da je pred šibenskom publikom vrhunski kulturni proizvod o kojem će se još dugo govoriti
 

Iz kategorije: Kultura