Datum objave: 01. Prosinac 2016

Stiže filmska ekipa: Osigurajte ulaznice za šibensku premijeru hit filma 'Ne gledaj mi u pijat'

Šibenik News
Šibenik News

Iz Hrvatskog audiovizulanog centra pozivaju Šibenčane da dođu na šibensku promociju filma Ne gledaj mi u pijat, prvog dugometražnog igranog filma mlade redateljice Hane Jušić, rođene Šibenčanke.

 

Premijera će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, 6. prosinca, u 19 sati. Premijeri će nazočiti redateljica te nekoliko članova ekipe, glavne glumice Arijana Čulina i Mia Petričević te producentica Ankica Jurić Tilić.

 

Ne gledaj mi u pijat, koji se trenutno prikazuje u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, već je ostvario nekoliko zapaženih uspjeha na međunarodnim festivalima. Početkom rujna u Veneciji osvojio je Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film, a nakon toga Posebna priznanja u Varšavi i Zagrebu te Nagradu za najbolji film u programu Meeting Point na festivalu u Valladoidu. Na filmskom festivalu u Tokiju Hana Jušić nagrađena je za najbolju režiju, a na Međunarodnom filmskom festivalu u Bratislavi Mia Petričević, koja tumači glavni lik Marijanu, dobila je nagradu za najbolju glumicu.

 

Ne gledaj mi u pijat film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković, čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Marijana, njezin dominantni otac (Zlatko Burić), neodgovorna majka (Arijana Čulina) i usporeni brat (Nikša Butijer) žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila.

 

Film je sniman na nekoliko lokacija u Šibeniku, a na snimanju je sudjelovalo i preko 300 statista, uglavnom Šibenčana.

 

Svim zainteresiranim gledateljima ulaznice će se dijeliti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. prosinca od 10 do 13 sati.

Iz kategorije: Kultura