Datum objave: 30. Studeni 2016

Fotogalerija s generalne probe komične opere koju čeka svjetska praizveba u šibenskom teatru

Šibenik News
Šibenik News

Svjetsku praizvedbu komična opera 'Turia i Plamenko' doživjet će na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Praizvedba opere skladatelja, Šibenčanina Borne Ercega uz libreto operne pjevačice koja se i pojavljuje u glavnoj ulozi, Jelene Pletikose zakazana je za četvrtak, 1. prosinca, s početkom u 20 sati.

 

Ulaznice se od utorka, 29. studenog, mogu kupiti na blagajni šibenskog Teatra, a opera nastala u produkciji Leona trade tvrtke izazvala je veliku pozornost kulturnog kruga Krešimirovog grada jer je u cijelosti šibenski proizvod za koji su odgovori mahom mladi ljudi, studenti na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

 

Borna Erceg komičnu operu nastalu na jednom glazbenom motivu tzv. dječjoj rugalici najavio je još početkom tekuće godine kao svoj poklon rodnom gradu za njegovu 950. obljetnicu. 'Turia i Plamenko' u utorak navečer imali su svoju generalnu probu pred svjetsku premijeru. Za tu se priliku okupila cijela glumačko - pjevačka trupa.

 

Pred publiku u šibenskom kazalištu u prve noći mjeseca prosinca izaći će Marin Vitas i Vjekoslav Kaštelančić u ulozi Plamenka, Sunčicu će uprizoriti Valnea Vretenar i Petra Crnjac, dok Paža igraju Tea Požgaj i Mila Ždero, a zbor i orkestar čine polaznici Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.

 

Dodajmo i to da je HNK u Šibeniku tehnički partner u izvedbi ove komične opera, dok Sara Lovrić Caparin potpisuje živopisnu kostimografiju, a Branko Lovrić Caparin, scenografiju.

 

 

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Kultura