Sidebar Menu

Datum objave: 28. Studeni 2016

VIDEO: Uoči premijere: Jedan muzički motiv, dječja rugalica za cijelu operu - 'Turia i Plamenko'

Šibenik News
Šibenik News

Odbrojavamo zadnje dane do premijerne izvedbe nove šibenske opere 'Turia i Plamenko'  za koju su u prvom redu odgovorni skladatelj Borna Erceg i autorica libreta Jelena Pletikosa koja ujedno tumači i naslovnu ulogu. 'Turia i Plamenko' svoju premijernu izvedbu imat će u četvrtak, 1. prosinca, a što publika može očekivati od ove komične opere koja će biti izvedena na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, zorno pokazuje kratki video isječak.

 

Isječak je snimljen na predstavljanju opere nastale iz pera dvadesetogodišnjeg Borne, studenta glazbene akademije u Splitu, a za koju je liberto napisala Jelena. Osim njih, za izvedbu opere zaslužni su još i  Željko Petreš(producent, Leona Trade), zatim, Marin Vitas i Vjekoslav Kaštelančić u ulozi Plamenka, Sunčicu će uprizoriti Valnea Vretenar i Petra Crnjac, dok Paža igraju Tea Požgaj i Mila Ždero, a zbor i orkestar čine polaznici Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.

 

 

 

 

 

 

Video

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.