Datum objave: 19. Studeni 2016

Šibenski Lionsi i Luce sa svojim prijateljima slavili mlado vino i pomogli dječaku Mati Braliću

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalni humanitarni ples šibenskih Lionca i Luca u čast mladom vinu održan je sinoć, po drugi put u Atrijumu u Lozovcu, a prihod je namijenjen slijepom dječaku Mati Braliću i akciji kojom njegova škola Tina Ujevića prikuplja novac za nabavu skupe didaktičke opreme koja će mu umnogome olakšati praćenje i savladavanje nastave.


Akciju su podržali i nastavnici OŠ Tina Ujevića i ravnatelj Vladimir Braica koji su se također odazvali Večri mladog vina. S obzirom na prilike odaziv Šibenčana koji se ne žele samo zabaviti nego i djelovati humanitarni i pokagati onima koji trebaju našu pomoć je bio dosta dobar. Na plesu su bili i Mate i njgeova majka, ne propuštajući priliku da zahvale svima koji im pomažu.


Šibenski bend „The Living room“ svojom vrhunskom svirkom oduševio sve poklinike kvalitetne rock, blues i soul glazbe, kao i inače, posebno je napeta bila lutrija i izvlačenje dobitaka. Glavni dobitak, pečeno prase dfobila je poznbata šibenska pedijatrica Marinka Erak, a zadovoljan je bio i bračni par koji je osvojio drniški pršut.

 

Svoj je obol toj humanitarnoj večeri dao i solinski akademski slikar Vjekoslav Stipica koji je u dvorani priredio mini izložbu svojih slika koje su bile na aukiciji upola cijene, a 20 posto prihod od svake prodane slike namijenio je malom Mati. Stipica je obiteljski vezan za Šibenik u koji, kako nam je ispričao, rado dolazi, pa čak i u ribolov, a nije mu, kaže, strano ni humanitarno djelovanje.
 

Iz kategorije: Kultura