Datum objave: 12. Studeni 2016

Izložba jedinstvene serije fotografija o životu šibenskog mučenika sv. Nikole Tavelića

Šibenik News
Šibenik News

Ususret obilježavanju blagdana svetog Nikole Tavelića, prvog hrvatskog sveca, mučenika rodnom iz Šibenika, u Nacionalnom svetištu u Krešimirovom gradu pripremili su trodnevni program koji je započeo u petak, 11. studenog, a nastavlja se ove subote.

 

Osim svete mise, za današnji dan pripremljena je izložba fotografija pod nazivom 'Put sandala' autora Jasmina Fazlagića nastala prema prvim izvješćima o mučeništvu šibenskog sveca. 

 

Petnaest fotografija dimenzija 150x100 bit će postavljene u dvorištu samostana sv. Frane zajedno s pratećim tekstom uz pripadajuće svjetlo. Otvorenje izložbe je u 19.30 sati. 

 

Podsjetimo, fotografije Jasmina Fazlagića snimane su u Šibeniku, na Skradinskom buku i u Bribiru, s oko 50-ak sudionika krajem rujna ove godine


- Jako smo ponosni na ovo, ako nije previše oholo reći. Zaista smo uložili puno truda u ovo. Ekipirali smo brojnu ekipu, okupili smo velik broj ljudi koji su sudjelovali u ovom – priznao je fra Ivan Bradarić, rektor Svetiša, prilikom predstavljanja programa prije nekoliko dana, dodajući da je na ideju da snimi fotografije kao vizualno svjedočanstvo života hrvatskog mučenika od vremena njegovog rođenja u Šibeniku, preko odlaska u Bosnu do smrti u Jeruzalemu, nakon što je vidio Fazlagičeve fotografije koje je napravio za karmeličane.

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura