Sidebar Menu

Datum objave: 29. Listopad 2016

Nagrada Zlatni klas za kratkometražni film sa malim šibenskim glumicama

Šibenik News
Šibenik News

Kratkometražni igrani film Po čovika redateljice Kristine Kumrić, nastao suradnjom HAVC-a i Ministarstva branitelja putem natječaja Jedna slika iz Domovinskog rata, osvojio je nagradu Zlatni klas za najbolji kratkometražni film u programu Meeting point 61. izdanja Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci).


Kristina Kumrić je uz nagradu osvojila i 3.000 eura koju dodjeljuje festival. Program Meeting point prikazuje prve i druge filmove redatelja, a ove je godine u kratkometražnoj konkurenciji prikazao 12 naslova.

 

Nacionalni projekt Jedna slika iz Domovinskog rata pokrenuli su HAVC i Ministarstvo branitelja RH 2013. godine, sa željom kreativnog uključivanja najšireg kruga sudionika rata i njihovih obitelji. Po čovika nastao je po kratkoj priči Povratak Maje Hrgović, temeljene na osobnim iskustvima: u jesen 1991. godine u Dalmatinskoj zagori dvije djevojčice očekuju svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao ratni zarobljenik u logoru.

 

Film je premijerno prikazan na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, unutar sekcije Kratki rezovi. Autorica filma je Kristina Kumrić, scenaristica Maja Hrgović, a producenti su Vanja Jambrović i Tibor Keser iz Restarta. Glavne uloge igraju dvije male šibenske glumice Janja Avdagić i Leonarda Živković te Franjo Dijak, Marina Redžepović, Nikša Butijer, Igor Hamer i Jelena Kordić.

 

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva branitelja RH.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam