Sidebar Menu

Datum objave: 29. Listopad 2016

Hani Jušić još jedno priznanje:'Ne gledaj mi u pijat' najbolji u Valladolidu

Šibenik News
Šibenik News

'Ne gledaj mi u pijat', šibenske redateljice sa zagrebačkom adresom,  Hane Jušić osvojio je nagradu Zlatni klas za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting point 61. izdanja Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci).


Hana Jušić je uz nagradu osvojila i 15.000 eura koju dodjeljuje festival. Program Meeting point prikazuje prve i druge filmove redatelja, a ove je godine u dugometražnoj konkurenciji prikazao 14 naslova.

 

'Ne gledaj mi u pijat' premijerno je prikazan u programu 'Dani autora' ('Giornate degli autori') u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, a nedavno je na festivalu u Varšavi osvojio posebno priznanje žirija.

 

Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Nakon što dominantni otac obitelji (Zlatko Burić) doživi moždani udar i ostane prikovan uz krevet, Marijana preuzima ulogu vođe čopora. Dok njena neodgovorna majka (Arijana Čulina) i usporeni brat (Nikša Butijer) situaciju čine sve težom, Marijana radi dva posla kako bi održala obitelj.  

 

Scenarij i režiju potpisuje Hana Jušić, producentica je Ankica Jurić Tilić iz produkcijske kuće Kinorama. Film je nastao u koprodukciji s danskom kućom Beofilm i Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam