Datum objave: 16. Listopad 2016

Hana Jušić rastura: Film 'Ne gledaj mi u pijat' nagrađen i u Varšavi

Šibenik News
Šibenik News

Debitantski dugometražni igrani film Hane Jušić 'Ne gledaj mi u pijat' osvojio je Posebno priznanje na upravo završenom 32. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi.

 


Film je u Varšavi prikazan u sklopu natjecateljskog programa prvih i drugih filmova zajedno s još 15 dugometražnih naslova, a o najboljim filmovima odlučivao je žiri u sastavu: Reza Dormishan, izraelski redatelj i scenarist; Iza Igel, poljska producentica te Julia Sinkevych, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Odesi. Najboljim filmom ove selekcije proglašen je francuski film Toril Laurenta Teyssiera.

 

 

Scenarij i režiju filma 'Ne gledaj mi u pijat' potpisuje Hana Jušić, sve uspješnija redateljica nove generacija, šibenskih korijena, glavne uloge nose Mia Petričević, Arijana Čulina, Zlatko Burić i Nikša Butijer, producentica je Ankica Jurić Tilić, a produkciju potpisuju Kinorama u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.

 

Film se sniman u Šibeniku, na što je grad posebno ponosan.

 

Svjetska premijera filma održana je početkom rujna u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, te ga je žiri Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA) nagradio kao najbolji europski film spomenute sekcije.

 

Nakon Venecije, prikazan je i u programima Međunarodnog filmskog festivala u Rejkjaviku te Međunarodnog filmskog festivala u Vancouveru, obavještavaju iz Hrvatskog audiovizulanog centra.

 

Krajem listopada film putuje u Japan, gdje će biti prikazan u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, a sredinom studenoga imat će i svoju hrvatsku premijeru u natjecateljskom programu 14. Zagreb Film Festivala.

Iz kategorije: Kultura