Datum objave: 30. Rujan 2016

Mišo Kovač "zapalio" Šibenik na slavljeničkom koncertu u Docu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovo Šibenik još nije vidio ni doživio, bio je prvi komentar vrlo zadovoljnog Mate Miše Kovača nakon večerašnjeg koncerta koji je održao u Docu. Na koncertu se okupilo više tisuća Šibenčana svih generacija , među njima i dosta rokera, koji možda donedavno nisu mogli zamisliti da će uživati na Mišinom koncertu. Parkikarliše u Docu na kojem je koncert održan bio je dubkom pun, kao i svi prilazi njemu i okolne uličice. Tako je na impresivan i emotivan način završena svečanost obilježavanja Dana grada i blagdana svetog Mihovila u godini kada se slavi 950. obljetnica prvog pisanog spomena Šibenika. Mišo je nekoliko puta ponovio da je Šibenik unikatan i najljepši grad, da on iako 50. Godina živi u Zagrebu govorio šibenski kao da iz Šibenika nikada nije otišao. Kazao je kako navija za hajduk, ali da bi, kada bi igrali Šibenik i Hajduk sigurno navijao za HNK Šibenik kojem je poželio da uđe u prvu ligu. U drugom dijelu koncerta na pozornicu je izašao sa šibenskim šalom koji su mu darovali Funcuti.

Brojni Mišini obožavatelji, među kojima je bilo puno mladih odslušali su cijeli koncert s rukama u zraku, pjevajući s njim uglas sve pjesme, stalno uzvikujući Mišo, Mišo. Mišo je bio iznenađujuće pribran i nadahnut i izveo je sve svoje najpoznatije stihove počevši s „Poljubi zemlju po kojoj hodaš“, a završivši s pjesmom „Grobovi im nikad oprostiti ne mogu“ koju je izveo i na bis. Koncert je imao dva dijela, a između ta dva Mišina nastupa, pjevala je klapa Brodarica. Iskreno su priznali da im nije lako nakon Miše izići na binu, ali su uspjeli održati pozitivne vibracije u publici.
 Vrlo zadovoljni zbog odaziva i reakcije publike bili su i inicijatori koncerta - Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika i i Željko Burić, šibenski gradonačelnik koji je Mišu došao pozdraviti i čestitati mu nakon koncerta, u šator u kojem se odmarao sa svojom ekipom.  

Iz kategorije: Kultura