Datum objave: 07. Rujan 2016

FOTO:Charles Bilich rođendan proslavio u krugu prijatelja u Vodicama

Šibenik News
Šibenik News

Charles Bilich sinoć je proslavio rođendan u kultnom vodičkom restoranu 'Santa Maria' legendarnog ugostitelja i turističkog vizionara Šime Pelajića Brunca koji je osobno ugostio slavljenika.  Umjetnik svjetskog glasa rođendan je proslavio u uskom krugu šibenskih i vodičkih prijatelja.  

 

Inače, Charles Bilich rođen je kao Karlo Bilić u Lovranu, no zbog problema s vlastima u jednom trenutku emigrirao u Australiju u kojoj živi i radi od 1956. godine. U Melbourneu je završio studij umjetnosti, a kao surealist slikao je i za Olimpijske igre.

 

Bilich je poznat i priznat svjetski umjetnik koji se uvijek rado vraća u domovinu i svojim likovnim umjećem doprinosi Lijepoj Našoj.

 

Nakon što je u kolovozu radio na slici vukovarskog Vodotornja (ulje na platnu) koja je naposljetku prodana na aukciji u Kninu, Bilich trenutačno boravi u Krešimirovom gradu gdje radi na još jednom umjetničkom djelu s vlastitim potpisom.

 

Riječ je o slici velikih dimenzija kraljevskog Šibenika koju slika u čast 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada.  Velika je čast što upravo ovaj umjetnik slika 'portret' našeg grada. 

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura