Datum objave: 30. Kolovoz 2016

FOTO: Divine večer uz zalazak sunca na tvrđavi Barone

Šibenik News
Šibenik News

Da je sve većem broju Šibenčana, odnosno Šibenčanki kvaliteta života na prvom mjestu pokazalo se na prvoj Divine večeri održanoj 30. kolovoza na tvrđavi Barone u organizaciji Divine Energy Parka iz Zagreba i istoimenog joga studija iz Krešimirovog grada.

 

U opuštenoj atmosferi koju su tek povremeno remetili prohladni naleti jakog vjetra uživali su svi oni koji su htjeli naučiti 'trikove' kako poboljšati kvalitetu života već s prvim zrakama sunca novog dana.

 

Bio je ovo prvi put da je u Šibeniku organizirana Divine večer, a ako je suditi po posjećenosti, pozitivnim reakcijama posjetitelja i oduševljenju organizatora, nije teško zaključiti da bismo u jednoj ovakvoj edukativnoj večeri mogli uživati još jednom do kraja godine.

 

- Izabrali smo Šibenik kao grad na moru gdje mnogo ljudi prakticira naš program, a i općenito nam je grad kulturno idealan. Prvotno smo trebali imati u vrtu sv. Lovre, ali zbog velikog broja posjetitelja odlučili smo se za tvrđavu što je ispalo idealno - kazala je Hana Dervović, organizatorica događanja kojemu ni predivan zalazak sunca u kojemu smo svjedočili u suton nije bio na odmet.  

 

Divine večer na Baroneu podrazumjevala je predavanja na temu načina poboljšanja kvalitete života te demonstraciju vježbi koje se mogu prakticirati u svakodnevnom životu, a da nam pri tome ne oduzmu previše vremena. 

 

Gošća predavačica, poznata šibenska nutricionistkinja, publicistica i izdavačica, Anita Šupe održala je jedno od svojih predavanja na temu 'Istine i laži o hrani'. Šupe je nedavno zaintrigirala širu javnost podržavanjem povratka na konzumaciju jela koja su jeli naši stari.

 

Nutricionistkinja tvrdi da hrana nije sve što prođe kroz usta, nešto pojedeno tek toliko da popuni rupu u želudcu.

 

- Hrana je građevinski materijal kojim izgrađujemo svoje tijelo, hranimo organizam - kazala je autorica čitanih knjiga o prehrani koja tvrdi i to dobro je jesti - pancetu.  Dobru staru, domaću, masnu pancetu bez etikete proizvođača u čijem popisu sastava piše 'aroma dima', Šupe preporuča vratiti na stol.

 

Ipak, umjerenost je ono, podsjetila je Hana, što je dugovječne stanovnike Zemlje ostavilo duže na životu. 

 

Šupe je nasmijala posjetitelja pričama o hranjivosti 'tužnih hrenovki' i 'maslaca dobrog za srce', a dobro raspoloženje nakon predavanja nastavilo se uz zdrave i slasne namirnice bez glutena, autorice Šibenčanke, Helene Jakoliš čija se prva kuharica očekuje ovo jeseni na policama trgovina. 

 

Uz zdrave namirnice organizatori su sparili zdrave napitke SHE huba, ledene čajeve. Organizatori koji su posjetiteljima Divine večeri na Baroneu htjeli demonstrirati kako živjeti kvalitetno i punim plućima te kako da poboljšaju svoju svakodnevicu mogu biti zadovoljni jer u tome su uspjeli. 

 

Još kad tomu dodate da je dio posjetitelja otišao doma bogatiji za zdraviju i lijepu nagradu ... BIla je to zaista divine večer.

 

 

 

PIše: Snježana Klarić

 

Iz kategorije: Kultura