Datum objave: 30. Kolovoz 2016

Filmski program Sedmi kontinent u listopadu u Vodicama

Šibenik News
Šibenik News

Filmski program Sedmi kontinent i ove godine stiže u Vodice. Edukativni projekt gostovat će u listopadu u tamošnjem Kulturnom centru, odnosno Kinu Vodice.  

 

Sedmi kontinent i ove godine odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i djeci predstavlja naslove aktualne filmske umjetnosti pri čemu se vodi računa o kvaliteti izabranih djela, sadržajnoj, autorskoj i žanrovskoj raznolikosti. Tako Udruga Djeca susreću umjetnost nastavlja suradnju s nezavisnim kinoprikazivačima u projektu koji djeci približava filmsku kulturu.

 

Edukativnim modulima za učitelje i nastavnike na temu filmske kulture najavljen je novi, jesenski ciklus filmskog programa 'Putujući Sedmi kontinent' kojim se želi odgajati mladu kinopubliku – djecu vrtićkog uzrasta te osnovnoškolce, a bit će održani u: Pazinu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Vodicama, Metkoviću i Puli.

 

Filmski program Sedmi kontinent ponudit će kroz školsku godinu 2016./2017. program od ukupno 19 filmova. Filmovi su prilagođeni svakoj dobnoj skupini od 1. do 8. razreda, a moguće je birati između dva ili tri filmska naslova po dobnoj skupini. Odabrani su naslovi suvremena europska produkcija za djecu i mlade, klasici te nezaobilazna djela svjetske kinematografije za djecu i mlade: Pjesma mora, Phantom boy, Crveni balon, Ernest i Celestina, Tri razbojnika, Djeca raja, Krokodili iz predgrađa, Pinokio, Blizanke, Ružno pače, Mama volim te, Bez tate, Onda vidim Tanju i drugi. 

Iz kategorije: Kultura