Datum objave: 21. Kolovoz 2016

Završene 19. Šansone:Pobjednici Marko Škugor i Bernarda Bruni, ali i mnogi drugi imat će hitove

Diana Ferić
Diana Ferić

Čim je Marko Škugor, miljenik šibenske publike sinoć, na natjecateljskom Večeri dalmatinske šansone otpjevao pjesmu „Samo ti si“ za koju je tekst napisao Frane Bilić, a glazbu Duško Šarac moglo se pretpostaviti da će osvojiti srce publike.

 

Tako je i bilo. Pripala mu je prva nagrada publike, ali i treća nagrada žirija. Jednako tako publika je, ali i žiri, pozitivno reagirala na dojmljive interpretacije Jelen Radman i slijepe Bernarde Bruno , dugogodišnjih sudionica Večeri šansone.

 

Jelena je za svoju pjesmu „Kad nas ne bude“ skrojenu upravo za njezin glas dobila drugu nagradu publike, a Bernarda Bruni za pjesmu „Gdje da nađem mir“ prvu nagradu Žirija. Slavili su i klapa Brodarica koja je nagrađena trećom nagradom publike, te mladi šibenski glazbenik Tomislav Šanić koji je s pjesmom 'Djeca Sunca' za za koju je napisao glazbu i tekst proglašen najboljim debitantom.

 

Drugo mjesto po ocjeni žirija osvojili su Bang Bang s 'Prijezirom' u kojem je  Lara Antić, porijeklom Šibenčanka.
The Ljubičanstveni i njihova 'U mornare sine ne u artište' dobila je nagradu za najbolji tekst, najboljim aranžmanom proglašen je onaj napravljen za pjesmu koju je otpjevao Marko Tolja, a najbolje kantautorice su su The Blondes s 'Paralelnim svijetom'.

 

Veliki broj gledatelja s kojima smo razgovarali bio je sinoć iznimno zadovoljan kvalitetom svih 24 skladbe koje su izvedene u natjecateljskom dijelu,a oduševio ih je i Neno Belan koji je s pjesmom Sanjaj iz mjuzikla Čarobnjak nastupio izvan konkurencije.

 

U gledalištu su se sinoć na pola sata pojavili i visokopozicionirani HDZ –ovci Andrej Plenković, predsjednik te stranke te Miro Kovač i Branka Juričev Martinčev, nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu.
 

Iz kategorije: Kultura