Sidebar Menu

Datum objave: 15. Kolovoz 2016

FOTO: Vrpolje - nezaobilazni sudionik obilježavanja blagdana Velike Gospe

Šibenik News
Šibenik News

Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, tradicionalno se obilježava hodočašćima u marijanska svetišta diljem Hrvatske pa tako i u Vrpolju nedaleko Šibenik. Na tisuće vjernika pohodi mjesto, mjesnu crkvu i prisustvoju misnom slavlju uz procesiju uz Gospinu sliku koju je ove godine predvodio novi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

Središnje događanje svakako je misno slavlje i procesija vođena prvim čovjekom šibenske biskupije što je posebno istaknuto bilo ovog kolovoza kada se vjernicima okupljenim u Vrpolju obratio novoimenovani šibenski biskup mons. Rogić nasljednik don Ante Ivasa. 

 

 

Bilo je to u jutarnjim satima, kada se okupi najveći broj hodočasnika, no Vrpolje neizostavno pohode i oni vjernici skloniji intimnijem obilježavanju blagdana Velike Gospe i to u popodnevnim satim kad jutarnja gužva malo 'jenja' i sajameni aktivnostima dođe kraj. 

 

U nešto tišim satima vjernici obilježavaju Uznešenje Blažene Djevice Marije nebu i to na večernjim misnim slavljima, paleći svijeće...

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam