Datum objave: 30. Srpanj 2016

ZAA Martinsku spremni: Open air koncert, dječji triatlon, vegaonica i drive in kino

Šibenik News
Šibenik News

Sedmodnevno, besplatno ljetovanja na Martinskoj nedaleko Šibenika broji svoj četvrti dan, a što se na gradskom kupalištu sprema za zadnju srpanjsku subotu, 30. srpnja, donosimo u nastavku.

 

Sportska natjecanja, radionice, drive – in kino kao i open air koncert rezime su današnjeg programa koji počinje s prvim znakovima slabljenja Sunčevog toplinskog utjecaja.

 

Open air koncert u večerašnjem programu manifestacije 'LjeTUj na Martinskoj' dovodi glazbenu senzaciju ZAA pa otud i u najavi na početku 'ZAA Martinsku spremni!'.

 

Riječe je o bendu osnovanom 2008. godine koji je s vremenom izrastao u koncertnu senzaciju čiji se nastupi ne propuštaju osobito otkako se bendu pridružila vokalistica Sanja Vučić koja je pažnju europskog dijela publike privukla još na Euroviziji.

 

Koncert je besplatan baš kao i sve što se nudi u programu sedmodnevnog ljetovanja na Martinskoj.

 

PROGRAM:

 

Na gradskom kupalištu Martinska, Društvo sportske rekreacije 'Sport za sve' 08 Forca oformilo je vaterpolo igralište pa svi zainteresirani da zaigraju mogu iskoristi priliku iako organizirano vaterpolo turnira 3x3 neće biti. No to nije sve.

 

17:00 h – Vegaonica No 2 u organizaciji Šibenske udruge mladih Š.U.M.
18:00 h – dječji triatlon 'Tutaforca' u organizaciji DSR 'Sport za sve' 09 Forca
18:00 – 22:00 h – Sunset w/ DJ Oko
22:00 h – drive – in kino 'Le Concert'
00:00 – 01.30 h – open air koncert ZAA
01.30 – 04:00 h – DJ Borovich


Treba naglasiti da su sva gore navedena događanja besplatna za sve sudionike, a roditelji čija će djeca sudjelovati u malom triatlonu 'Tutaforca' na Martinsku trebaju doći do 17.15 sati zbog prijava i djeca sudionici obvezno moraju imati kacigu za bicikl.

 

Drive – in kino večeras u programu prikazuje 'Le Concert'.

Zabavna drama o otpuštenom dirigentu koji želi ostvariti san i nastupiti u Parizu, pa zajedno s kolegama glumi da je još uvijek član slavnog Boljšoj Orkestra.
Andrej Filipov je bio čudo od djeteta - slavni dirigent Boljšoj Orkestra, najvećeg orkestra u Rusiji. Danas kao 50-godišnjak, on je još uvijek u Boljšoju, no kao čistač. Tijekom komunističke ere otpušten je jer se nije želio riješiti židovskih svirača. Ne samo to, i cijeli orkestar je raspušten i zabranjeno im je svirati u kulturnim institucijama Rusije. No, kada u Boljšoj stigne faks iz Pariza s pozivom na koncert, Andrej dobiva ludu ideju: okupit će stare glazbene kolege koji sada žive po Moskvi kao taksisti, prodavači na buvljaku ili radnici na porno filmovima, te će otići na koncert, glumeći da su još uvijek članovi Boljšoja...

 

Režija, scenografija i kamera su pazili na hrpu detalja da bi vjerno dočarali prilike i vrijeme Rusije u kojima se događa radnja. Ali, mane se slabo primjećuju zbog količine osjećaja, a do samog kraja nije bilo jasno hoće li sve otići k vragu, ili… No to nije sve. Napetost se rasplela na najbolji mogući način, uz osjećaj koji se rijetko doživljava. Kao da treperite iznutra. Ali bilo je mana, samo nekako nisu bitne, nisu umanjile ništa u filmu...


Ovaj film trebate pogledati da doživite zadnjih trinaest minuta. Taj doživljaj se gradi od prve minute filma, i konstantno buja, stvara napetost da bi na kraju dosegao vrhunac. I ako ste zbilja u filmu, ako ste mu se predali u punoj pažnji… Svatko drugačije reagira - netko će početi gubiti dah, netko će zapomagati „Ajme! Ala!…“, nekome će krenuti suze. Ali, pogodit će vas nešto moćno i snažno. Ukoliko niste od kamena!

 

Napomena* Kapacitet parkirališta za drive in kino je sto automobila. Nakon što se popune sva mjesta, vozila se više neće propuštati, a film se može gledati i sa šugamana, obližnjeg zidića i sličnih mjesta. Valja znati da se zvuk filma može pratiti u automobilima putem radio prijemnika na frekvenciji 97,6 MHz.
 

Iz kategorije: Kultura