Datum objave: 01. Srpanj 2016

Lipanjska večer za naježiti se: klapska serenada na šibenskoj Gorici

Šibenik News
Šibenik News

Ove godine na 50. jubilarni Festival dalmatinskih klapa u Omišu idu čak tri šibenske klape i to Adriaticum, Jacera i Rećina, a pridružit će im se još dvije iz Vodica. Riječ je o klapi Bunari i Oršulice.

 

- To je doista velik broj klapa iz našega kraja koji će nastupiti na tom prestižnom festivalu i pronijeti glas šibenske pisme nam mile kojom se svi uvijek rado ponosnimo. Stoga mi iz Zajednice udruga klapa organiziramo, 4. srpnja , na našoj Gorici koncert pod nazivom 'Pod forticom svete Ane'  gdje bi se klape predstavile našim sugrađanima i svim gostima koji uživaju u našem prelijepom gradu - poručuje Filian Vuletić u ime Zajednice udruga klapa.

 

Koncert se organizira uoči izbornih večeri u Omišu (7., 8. i 9. srpnja) gdje će se klape boriti za ulazak među 12 najboljih (muške klape), odnosno 10 najboljih (ženske klape) u finalnoj večeri 22. srpnja (žensko finale) i 23. srpnja 2016. (muško finale).

 

Spomenuta klapska serenada, poručuju organizatori, može se smatrati čestitkom Krešimirovom gradu povodom 950. obljetnice prvog pisanog spomenika grada Šibenika.

 

Iz kategorije: Kultura