Datum objave: 29. Lipanj 2016

Kušin pod ruku i na Barone: Večeras se na filmskom platnu gleda nagrađivani belgijski naslov

Šibenik News
Šibenik News

Belgijski film 'Ne ostavljaj me'  tragikomična je oda neuspjehu, dirljiv i urnebesan prikaz dvojice usamljenih muškaraca koji vrvi humorom i humanošću, redatelja Sabine Lubbe Bakker i Nielsa van Koevordena. Ujedno, riječ je o naslovu s kojim se nastavlja program 'Srijedom po svijetu' na tvrđavi Barone, u Šibeniku. 

 

- Kritika opisuje dokumentarac kao spretno režiranu crnohumornu dramu s tragikomičnim elementima i pozitivnom porukom. Večerašnji naslov je po časopisu "Sight and Sound" izabran za najbolji dokumentarac 2013. godine - kratko je pojasnio Nikica Šupe, voditelj filmskih večeri pod noćnim nebom. 

 

Podsjetimo, program 'Srijedom po svijetu'  započeo je prošle srijede i okupio je velik broj gledatelja zbog čega ne čudi Šupino zadovoljstvo. 

 

-  Jako sam zadovoljan brojem gledatelja na prvoj filmskoj večeri na tvrđavi Barone. Šibenčani su rado prihvatili atraktivnu lokaciju i pojavili se sa svojim kušinima pod rukom. Užitak gledanja uz besplatne kokice i čašu pića sve je podsjetio na komfor gledanja kod kuće uz razliku da je naše kino pod zvijezdama i uz omiljeni pogled na grad - kazao je.

 

Ulaz na filmske večeri besplatan je za sve vlasnike godišnje iskaznice i dnevne posjetitelje tvrđava. Film počinje u 21.30h.

 

 

Naslovna fotografija: Tvrđava Barone, Facebook

 

Iz kategorije: Kultura