Srijeda, 15 Lipanj 2016 14:39

FOTO: Akcija Dalmalina za osmijeh najmlađih pacijenata šibenske bolnice

Napisao: 
FOTO: Akcija Dalmalina za osmijeh najmlađih pacijenata šibenske bolnice

Najmlađe pacijente Opće bolnice Šibenik, one koji dane provode na Odjelu pedijatrije sredinom srijede brige iz malih glava na trenutak su odagnali sudionici humane akcije 'Dalmalino uveseljava djecu' u organizaciji istoimenog Dječjeg kluba.

 

Mađioničar Casper, plesna skupina Bollywood iz Vodica, Gimnastički klub Dišpet iz Šibenika te Pipi Duga čarapa izmamili su osmijeh malih pacijenata i dan u bolnici učinili bezbrižnim.

 

Podsjetimo, Dalmalino animatori i suradnici svojom glumom, igrom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti!

U zimu 2009.godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u RH ( Zagreb, Rijeka, Varaždin, Zadar).

Cilj ove akcije je zajedničkoj igri humanizirati prostor u kojem borave djeca, poticati i ohrabriti djete na osamostaljenje, stvoriti odnose uzajamnog povjerenja i povezivanja. 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!