Datum objave: 28. Svibanj 2016

FOTO:Šibenik kao glazbena kutija zahvaljujući festivalu Adria Cantat

Šibenik News
Šibenik News

Šibenik pjeva - bio bi najjednostavniji opis stanja Krešimirovog grada na današnji dan. Subota, 28. svibnja, osvanula je sunčana i spremna za prihvat čak 900 pjevača iz ukupno 36 zborova iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

 

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku domaćin je festivalu folklorne zborske glazbe Adria Cantat u organizaciji Šibenskog pjevačkog društva Kolo i Hrvatske udruge zborovođa.

 

Festivalski program počeo je jutros u 11 sati na daskama koje život znače, a teatar je otvoren cijeli dan za sve znatiželjnike i one koji žele pružiti podršku zaista hvalevrijednoj organizaciji i svim natjecateljima. Ulaz je, da napomenemo, besplatan. 

 

Prije nego što su se popeli na pozornicu šibenskog kazališta, nekoliko zborova, njihovi članovi poklonili su Šibenčanim i gostima grada nekoliko izvedbi i na ulicama grada za što su zasluženo nagrađeni gromoglasnim pljeskom praćenim lepetom krila golubova ustrašenih 'bukom' koja je prekinula njihovo jutarnje 'vižitavanje' puta kuda su prošli ljudski tragovi praćeni mrvicama hrane. 

 

Nagrade najboljim na festivalu Adria Cantat bit će dodjeljene večeras, također, u hramu kulturu u Šibeniku - kazalištu, a o tome će odlučiti žiri u sastavu Branko Starc, Bojan Pogrmilović te Rudolf de Beer sa sveučilišta Stellenbosch iz JAR-a.

 

Iz kategorije: Kultura