Datum objave: 19. Svibanj 2016

Koncert autorskih bendova: ST-@rt u Azimutu predstavlja: Magul, Rheu i Mind Zoo

Šibenik News
Šibenik News

Subota, 28. svibnja, Magul, Rhea i Mind Zoo održat će zajednički koncert u klubu Azimut, u Šibeniku s ciljem promocije autorske scene dvaju susjednih gradova – Šibenik i Split, a sve zahvaljujući suradnji s Festivalom autorskih bendova ST-@rt koji na ovaj način predstavlja konkretan razlog svog postojanja.

 

-Bendovi imaju našu punu podršku i drago mi je da se i dalje druže i sviraju zajedno jer to i jest jedan od ciljeva festivala. Drago mi je da predstavljaju svoje materijale i da, nakon Splita, nastupaju zajedno u Šibeniku gdje će, siguran sam, biti odlični kao što su ovdje bili – kazao je Ivan Špar, voditelj ST-@rt projekta.

 

Zajednički koncert bendova koje, između ostalog, povezuje nastup na ovogodišnjem izdanju ST-@rt festivala, među kojima su šibenska Rhea i splitski Mind Zoo nastupili u finalu istog, inicirali su sami glazbenici, Toni LJubić (Mind Zoo) i Ante Prgin (Magul) koji već dugi niz godina svojim djelovanjem poteže autorsku scenu u Šibeniku.

 

- Zapravo se s Tonijem poznajem s nekih ranijih izdanja ST-@rta kad sam nastupao na festivalu s L'Kokom i on sa svojim drugim bendom. Cijelo to vrijeme ostali smo u kontaktu, u dobrim odnosima. I ove godine na jednoj od kvalifikacijskih večeri predložio je da radimo zajedničke koncerte. Kontaktirao je splitsku Kocku gdje smo nedavno imali koncert, ja sam dogovorio Azimut u Šibeniku i sad gledamo da isto napravimo u Zadru – priča Ante Prgin, dodajući da je koncert u Kocki bio iskustvo koje se pamti prvenstveno zbog publike koja ne samo došla na koncert već i iskazala svojevrsno poštovanje prema radu glazbenika na način da su doista slušali glazbu koja im se 'servira'.

 

- Za bendove imam samo riječi hvale, a i radi se o bendovima koji su nastupili u finalu ST-@rta, dakle, Rhea i Mind Zoo, makar je i Magul trebao biti u finalu, ali Ante Prgin je tvrdoglav, no svejedno ga i dalje volimo. Inače, u finalu su zaista odlučivale nijanse i što se nas tiče svi bendovi su pobjednici jer je i tu kao i u sportu ponekad teško reći tko je zaista bio bolji – tvrdi Špar.

 

Riječ je o relativno novim bendovima čije članove zapravo poznajemo duži period kao bivše članove nekih drugih sastava no i to relativno malo vremena koliko sviraju u novom sastavu bilo je dovoljno da ih publika prigrli zbog čega je koncert Magula, Rhee i Mind Zoo u Azimutu koncert visokog rizika da ponese titulu jednog od najposjećenijih koncerta s nekog od zatvaranja koncertne sezone u zatvorenim prostorima.

 

- Rekao bih da je ovaj koncert kompliment ST-@rtu koji je jedan od najjačih demo festivala koji svake godine 'izbaci' čak nekoliko odličnih bendova. Evo, Rhea i Mind Zoo svirali su u finalu festivala i koliko sam imao čuti kasnije bila je zaista mala razlika između bendova – govori šibenski glazbenik, nekadašnji član bendova poput Fali V i L'Kok.


Nakon nastupa na ST-@rtu, Magul, Rhea i Mind Zoo na stageu Azimuta predstavit će samo i isključivo svoj autorski rad koji se oslanja na alternativni rock zvuk iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Svaki od bendova će na sebi svojstven način otresti prašinu sa zidova kluba, provjetriti pojačala i oznojiti tijela publike, što je, vjerujemo, upravo ono što svima treba pred početak ljetne koncertne sezone.

 

- Svi mi radimo na tome da promoviramo autorsku scenu, potežemo taj autorski rad, barem ja radim na tome s tim da ne podcjenjujem žurka bendove budući da i sam sviram u žurka bendu i među njima isto tako ima odličnih bendova, a i znamo kakvo je danas vrijeme. Međutim, smatram da bismo svi uvijek trebali gurati naprijed taj autorski rad glazbenika – poručio je Prgin.

 

Koncert počinje u 23 sata, ulaz kao i svaki put dosad - besplatan. 
 

Iz kategorije: Kultura