Datum objave: 18. Veljača 2016

U polumračnom studiju galerije dočarali ljubav filmom i glazbom

Šibenik News
Šibenik News

Najčarobnija su ona događanja koja se odvijaju pod okriljem noći uz taman dovoljan broj posjetitelja da možemo reći da je događanje bilo posjećeno, a da isto i dalje zadrži onaj intimni ugođaj kakvom smo večeras svjedočili u Studiju Galerije sv. Krševana u Šibeniku.

 

U polumraku bivše galerije Matija, a u sklopu nedavno otvorene izložbe Srce organizirano je druženje pod nazivom 'Hanging out - to socialize with your friends' . Zgodna igra riječi u nazivu događanja koje je spojilo dvije umjetnosti - filmsku i glazbenu, a sve u čast najvećeg među osjećajima - ljubavi. 


O ljubavi su govorili učenici, profesori/ce i djelatnici Turističko - ugostiteljske škole iz Šibenika u filmu 'Što je ljubav' autorice, također učenice spomenute škole, Franke Štrkalj. Bilo je to šesnaestominutni prikaz nepomućene srednjoškolske atmosfere u kojoj učenici i djelatnici škole pokušavaju dati odgovor na pitanje - što to ljubav jest.

 

 

- Pokušala sam dobiti odgovor na pitanje što je to ljubav i od učenika, ali i profesora za koje smatram da ne čujemo često da razgovaraju o jednoj takvoj intimnoj temi kao što je ljubav - kazala je autorica pred početak filma inače snimljenog fotoaparatom prošle godine na školskim hodnicima, u razredu...

 

Jedno pitanje, mnogo tumačenja u amaterskom filmu koji je Franki priskrbio aplauz i čestitke, a Šibeniku nadanje da će Franka nastaviti snimati i dalje. 

 

Čaroliju noći koja drugi put u pet dana slavi ljubav dodatno je rasplamsao zvuk ezgotičnog instrumenta makar nije izrađen ni od drva neke egzotične zemlje niti izgleda egzotično. Zvuk instrumenta iz roda perkusija nalik na tzv. NLO, porijeklom iz Švicarske, šibenskoj publici približio je Marko Aljinović.  

 

Srce, taj organ koji život i ljubav znači, naraslo je još veće i spremnije voljeti svijet oko sebe i sve ono što ga sačinjava bogatije za saznanje o ljepoti zvuka hang druma.

 

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Kultura