Datum objave: 15. Veljača 2016

FOTO Izložba "Srce" obojala studio galerije Krševan u crveno i vratila vjeru u ljubav

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Najmlađa autorica na izložbi "Srce" koja je sinoć, na Valentinovo, otvorena u studiju galerije Krševan, ima samo 7 godina i zove se Dorotea, a najstariji je njen otac Danijel Hrg koji je jedan od trojca zaslužnih za ovu preslatku izložbu/instalaciju. Uz njega u osmišljavanju ovog zanimljivog projekta sudjelovali su još i Magdalena Šetka i Matea Šupe.

"Jedan dan smo se našli, onako više iz dosade, i sjetili smo se da stiže brzo Valentinovo i da bi mogli napraviti nešto u tom duhu za nas, grad i druge" priča nam Matea umjetničkog prezimena Melody.

 

Osim spomenute trojke u projektu su sudjelovala djeca iz šibenskih vrtića i srednjih škola, čije su se izjave mogle naći po cijeloj galeriji. To je samo jedan dio izložbe, Melody nam pojašnjava kako se radi zapravo o tri dijela.

"Da, uz radove naših preslatkih mališana iz vrtića i naših srednjoškolaca strukovne škole, tu imamo i ove slike sinkroniciteta, to vam je kad hodate po putu i naiđete na kamen u obliku srca naprimjer, e tako smo mi tu izložili dosta slika raznih dnevnih situacija u kojima možemo pronaći srca. I treći dio je Danijelova instalacija Srce grada" doznajemo od Mateje.

 

Radi se o srcu grada Šibenika koje izgleda polako slabi i kojeg bi trebali puniti svakodnevno s pet infuzija: ljubavi, kavom, đirom, razgovorom i druženjem sa sugrađanima.

 

Dosta dobar odaziv na ovu predivnu valentinovsku izložbu i pozitivne reakcije posjetitelja, upotpunilo je cijeli doživljaj i vratilo vjeru da Šibenčani i dan danas imaju u sebi ljubavi koja samo čeka da se izrazi kroz ovakve i slične projekte. Kako je izgledalo sinoćnje otvorenje pogledajte u galeriji u nastavku.

 

Zaboravili smo dodati da izložbu "Srce" možete pogledati do sljedećeg ponedjeljka u studiju galerije Krševan, a kako imamo čuti još će biti bogatija za neka iznenađenja koja za sad organizatori ne otkrivaju.

Iz kategorije: Kultura