Datum objave: 16. Veljača 2016

Mlada pjesnikinja u hvalu vrpoljačke noći ljubavi - poezije i glazbe

Šibenik News
Šibenik News

Uoči obilježavanja Dana ljubavi ili zaljubljenih - Valentinova, Ogranak Matice hrvatske i KUD Vrpolje još su jednu godinu udružili snage u organizaciji večeri poezije i glazbe koja je još jednom oduševila sve prisutne, pjesnike, glazbenike tako i publiku koja je uživala u programu. 

 

O predivnoj atmosferi u prostorijama Osnovne škole Vrpolje gdje je program održan pričala nam je jedna od sudionica programa, mlada Šibenčanka, Marija Bogdanović, autorica zbirke poezije 'Srce je to'.

 

Bio je to Marijin tek drugi put da pred publikom čita svoje stihove, no trema je, kaže, nije omela. Baš kao što ju nije trebalo ni nagovarati da se pridruži organizatorima.

 

 

- S obzirom da me pozvao Antonio Lučić nije me tribalo nagovarati. Odmah sam prihvatila. Bilo je dosta starije populacije koja je došla slušati. Atmosfera je bila odlična i uz dobru publiku i sjajne pisce koji podržavaju jedni drugog. Antonio je kao voditelj bio na nivou kao i svaki put do sad - prepričala nam je Marija. 

 

- Znaš onaj osjećaj kad se negdje jednostavno osjećaš dobrodošlo. Eto, takav je osjećaj - još jednom mlada poetesa pokušala sumirati emocije te subotnje večeri koje su izazvale, kako kaže, odlična atmosfera i klapa Mirakul kao glazbena podloga. 

 

 

No da ne bi bilo da su samo stariji pjesnici i Marija bili ti koji su publiku podarili ljubavnim stihovima, isto su učinili učenici OŠ Vrpolje. Snage pjesnika srca bile su na strani žena jer, prema Marijinom svjedočanstvu, bilo je pet žena i tek tri muškarca.

 

 

Nije manjkalo ni suza. Naime, posebno mjesto u Marijinoj zbirci pjesama pripada pjesmi 'Starče moj' koju je posvetila svom preminulom djedu. Istu je pjesmu čitala i publici u večeri poezije i glazbe, a kanila je iz oka slušatelja i pokoja suza. 

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura