Datum objave: 22. Siječanj 2016

Udruga P.A.R.K. vam i ove godine donosi tradicionalne manifestacije Kulturaljku i Regius

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenska udruga P.A.R.K. i ove godine nastavlja s organizacijom svojih tradicionalnih godišnjih manifestacija Kulturaljka i Regius kojima će ovo biti šesto izdanje u nizu.

Glazbeni dio manifestacije Kulturaljka održat će se 26.03. subota pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova, a njen prvi dio, edukativne radionice za mlade, u tjednima prije održavanja velikog koncerta, u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Organizatori otkrivaju da već imaju potvrđena neka imena izvođača za glazbeni program, ali da će o tome više u narednim danima.

 


Festival Regius svoje šesto izdanje imat će 29. i 30. srpnja na istom prostoru gdje se održavao i prošle godine, na pristaništu luke TEF-a. Namjerno stavljen u samo srce sezone, Regius će ove godine preuzeti važnu ulogu zadnjeg alternativnog rock festivala u Šibeniku. Na bini će se i ove godine izmijeniti desetak najboljih bendova iz susjednih zemalja u regiji.

 

 

Udruga P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) nezavisna je, neprofitna i volonterska udruga za mlade sa sjedištem u Šibeniku. Osnovana je u prosincu 2011. godine s ciljem stvaranja prostora za razvoj alternativnog i nezavisnog umjetničkog izražavanja.

Kulturaljka je dvodijelna kulturno-glazbena manifestacija koja se održava u Šibeniku u tjednu prije Uskrsa. Pokrenuta je prije šest godina s ciljem dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih Šibenčana te aktivno uključivanje mladih u društveni i kulturni život grada Šibenika.

Regius je festival alternativne glazbe, koji se već pet puta održao na gradskoj plaži (prvo Jadrija, zatim Banj) tijekom ljetne sezone. Pokrenut je s idejom obogaćivanja glazbene ponude grada Šibenika, produljenja turističke sezone te poticanje kulture nenasilja i tolerancije među mladima u regiji.

 

 

„Parkaši“ su u zadnjih pet godina u Šibenik doveli najveća glazbena imena u regiji kao što su Goran Bare i Majke, Darko Rundek, Damir Urban, Edo Maajka, Psihomodo Pop, Rambo Amadeus, S.A.R.S. i mnogi mnogi drugi.

Sve informacije pratite na fan pageovima Kulturaljke i Regiusa a na slici u galeriji možete se upoznati sa dosadašnjim radom Udruge P.A.R.K.

Iz kategorije: Kultura