Datum objave: 20. Prosinac 2015

Maja Spahija dostojno predstavila Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, ali nije ušla među prvih 20

Diana Ferić
Diana Ferić

Španjolka Mireia Lalaguna Royo proglašena je najljepšom ženom na svijetu na ovogodišnjem izboru za Miss svijeta koji se održao u kineskom ljetovalištu Sanyi, piše Reuters. Hrvatska predstavnica, Šibenčanka Maja Spahija, na žalost nije ušla među top 20 ljepotica. Unatoč tomu Majja je napisala:“Sudjelovanje na izboru Miss World za mene je bilo prekrasno, dragocjeno iskustvo!“

Dvadesetrogodišnja plavuša iz Barcelone proglašena je najljepšom od 11 finalistica na 65. izboru za Miss svijeta, pobijedivši predstavnicu Rusije Sofiju Nikičuk i predstavnicu Indonezije Mariju Harfanti, piše Večernji list.
Krunu joj je predala prošlogodišnja Miss svijeta Rolene Strauss iz Južnoafričke Republike, a televizijski prijenos pratilo je više od milijardu gledatelja.
Lijepa Royo inače živi u Barceloni gdje radi kao profesionalni model i studira farmakologiju. Nakon završetka diplomskog studija svoje obrazovanje namjerava nastaviti na specijalističkom studiju nutricionizma. Mireia kaže da su glazba i putovanja stupovi njezine sreće.

Tijekom natjecanja na upit zašto bi baš ona trebala postati Miss svijeta Mireia je odgovorila: 'Vjerujem u snažnu pobjednicu, mislim da imam nešto u svom srcu što mogu pokazati cijelom svijetu'. Svojim odgovorom oduševila je strogi žiri koji ju je proglasio najljepšom od 114 sudionica ovogodišnjeg izbora.
Ovogodišnji izbor za Miss svijeta osim predivne Španjolke obilježio je i incident koji se dogodio kanadskoj predstavnici Anastasiji Lin. Naime, njoj je zabranjen ulaz u Kinu nakon što je javno progovorila o kršenju ljudskih prava i ubojstvu nekoliko tisuća pripadnika pokreta Falung Gong, kojeg je i sama pripadnica, zbog trgovine organima.
 

Iz kategorije: Kultura