Datum objave: 20. Prosinac 2015

Bonaca i bez Bonace na tradicionalnom koncertu podigla publiku na noge

Diana Ferić
Diana Ferić

Publika je na sinoćnjem tradicionalnom, 18. koncertu „Zdravo, o zvijezdo mora“, na posljednjim pjesmama bila na nogama od ushićenja iako na koncerti nije onih koji su ga organizirali, klape Bonaca. Umjesto njih publiku su do ushićenja doveli njihovi gosti – klapa Cambi, Nera Gojanović, pijanistica Gordana Pavić, Bunari i Skradinke, a prije toga su atmosferu digla djeca iz zbora Zdravo maleni pod ravnanjem njihove voditeljice Zrinke Mikuličin. Na početku su se pristupnim obratili i šibensko – kninski župan Goran Pauk i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je kazao kako je danas najteže na pravi način održati tradiciju, a ovaj koncert je upravo na tragu toga.

U svom poznatom maniru Ivo Mikuličin, voditelj Bonace i začetnik tog tradicionalnog koncerta koji već gotovo dva desetljeća za Šibenčane sinonim za oproštaj od recentne godine ispričao je kao je nekad davno bilo na rođendanskoj proslavi na kojoj su bili svi koji su pozvani osim slavljenice koje je u međuvremenu upoznala ljubav svog života pa se nije pojavila na rođendanu, a Bonaca je, sinoć imala dogovoren koncert s Oliverom Dragojevićem u Sloveniji. „Mi svake godine naš tradicionalni koncert organiziramo 17. prosinca, ali ove godine smo kasno shvatili da je taj datum u šibenskom kazalištu rezerviran jer je to bio dan kada se prikazivala nova predstava Laživac. Morali smo koncert odgoditi o zapao je upravo na dan kada Bonaca nastupa s Oliverom u Sloveniji“, objasnio je Mikuličin.

Unatoč tomu sve je išlo svojim tokom, a na šibensku publiku je svojim prvim sopranom u klapi Skradinke, inače poznatoj po slavujskim glasovima, poseban je dojam ostavila Stela Čuturić, inače Sarajka. Sve su od sebe dali i sopranistica Nera Gojanović i prvak splitske opere i prvi tenor Cambija Galić, a vrhunac je bio kad je klapa Cambi na kraju zapjevala „Vilo moja“ i „ Radujte se narodi“.

Iz kategorije: Kultura