Datum objave: 14. Prosinac 2015

Poznati Šibenčanin, spiker HTV -a Tomislav Baran oduševio djecu svojim "Zabundanim pričama"

Diana Ferić
Diana Ferić

Interakcija s publikom u kojoj su najvećim dijelom bila djeca obilježila je večerašnje predstavljanje maštovitih priča „Zabundane priče“, rođenog Šibenčanina, fonetičara i poznatog spikera HRT –a Tomislava Barana u šibenskoj gradkoj knjižnici čime je on bio posebno zadovoljan.

 

„ Kazali su mi da je najveći uspjeh u kontaktu s djecom zadržati njihovu budnost i privoljeti ih na komunikaciju, a toga večeras nije nedostajalo. Naprotiv, jedan mi je dječak „preoteo“ šou uzevši mikrofon i recitiravši svoju pjesmu. Oduševljen sam, kazao nam je nakon večerašnje promocije u Šibeniku. Zabundane priče nastale su zahvaljujući njegovoj sada 12 – godišnjoj kćeri Ani koja je večeras izvela performans dočaravši, perfektnom dikcijom i nježnošću, glavne likove iz priča. Iako je autor zabundao priče u jesenski i zimski ugođaj, iz njih ne proizlazi sumorno i pesimistično ozračje već naprotiv, one su kod djece izazvale veselo, raspoloženju pa se dio njih nadmetao tko će prije odgovoriti na pitanja autora.

 

„Drago mi je da sam svoju zbirku predstavio u mom rodnom gradu jer iz nje „iskače“, dječačić u meni kakav sam bio dok sam živio u Šibeniku, a moja kći Ana, kojoj sam te pričice pričao, samo je to izvukla iz mene“, kazao nam je Baran.

 

On se igra riječima i slikama iz maše u kojima su životinje glavni likovi, ali uživa i u kombinaciji različitih narječja i lokalizama. Tako je svoj performance „Striček Priček i njegov kriček” večeras preveo u “Tetak pripovjedač i njegov zanovjetač“.
 

Iz kategorije: Kultura