Datum objave: 22. Studeni 2015

FOTOGALERIJA Šibenska kultna Crtaona i dalje je živa, glasna i rasplesana

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Kultna šibenska Crtaona ove godine slavi nekih svojih 10-ak godina postojanja u smislu organizacije koncertnih događaja. Detaljni možemo biti onoliko koliko vašeg fotoreportera služi sjećanje, a to nikad nije previše relevantan podatak. Bilo kako bilo, zadnjih 10 godina generacije i generacije šibenskih gimnazijalaca tijekom školske godine održavaju tradiciju organiziranja koncerata u zgradi Gimnazije. Prvih godina sviralo se u učionici koja se popularno zvala crtaona jer je 70-ih godina služila za likovni odgoj i bila je namijenjena i uređena za crtanje i druge oblike likovnog stvaralaštva. Gimnazijalcima je tada bila dodijeljena jer je bila u jako lošem stanju i godinama se nije koristila. Nakon nekog vremena svirke su se prebacile na otvoreno, na parkiralište u dvorištu iza zgrade škole gdje se koncerti i danas održavaju.

Crtaona je s godinama stekla kultni status, veliki broj poznatih i manje poznatih bendova izmijenio se na prostoru šibenske škole, a Crtaona je postala sinonim za alternativnu kulturu i možda posljednji bastion alternativne scene u Šibeniku.

Ove godine organizacijskog posla uhvatilo se pet mladih srednjoškolaca, čak četiri cure i jedan hrabri momak, koji nastavljaju tradiciju organiziranja slušaonica i live nastupa u svojoj školi. U petak su tako u Crtaoni svirali šibenski hardcore punkeri Ponte de Carla i splitsko Đubrivo, bend koji kombinira metal s punk i rock elementima.

Šibenski punkeri su pred premalo ljudi (kritika šibenskoj mladeži koja radije pije ispred nego podržava svoje bendove) odradili energičan nastup i pripremili teren za splitske kolege. Na Đubrivu se publika napokon okupila u samom dvorištu tako da je atmosfera izgleda puno bolja. Koja i društvo su odradili svoj klasični nastup, specifičan na njihov način, kako lirički i svirački tako i vizualno. Pogalo se, plesalo, skakalo, pjevalo.. može se reći da je koncert uspio i da su mladi šibenskih organizatori dobro odradili svoje prvo vatreno krštenje.

Šibenčani u širokom generacijskom rasponu su podržali i ovaj put događanja u Crtaoni, a u fotogaleriji u nastavku pogledajte kako je to sve skupa izgledalo ovaj vikend. 

Iz kategorije: Kultura