Datum objave: 20. Studeni 2015

Sajmich - sajam riječi, ritma i druženja u Šibeniku uz slam poetry

Šibenik News
Šibenik News

 

Kulturna udruga Fotopoetika i caffe bar/noćni klub Azimut pozivaju sve ljubitelje knjige/čitanja, poezije/recitiranja i druženja/uživanja da nam se pridruže u tjednu posvećenom lijepoj pisanoj riječi ili knjizi koji počinje u ponedjeljak, 14. prosinca, a traje do 19. prosinca, odnosno do daljnjeg.

Sajam čitanja, ritma i druženja nastao je iz ideje, sa željom da potakne Šibenčane i goste grada da ostave pametne mobitele i ostale gadgete iz ruku i prime se knjige i jedan drugog na javnim mjestima.
Naime, nisi geek ako čitanjem knjige kratiš vrijeme na javnom mjestu, niti ako čitaš dok sam ispijaš kavu u kafiću, niti je čudno u javnosti čitati i raspravljati o pročitanom s društvom. Sve to pomaže nam da više ne čitamo naslove poput ''Strah od čitanja: U Hrvatskoj se treba bojati svega pa i budućnosti za knjige' ili, pak, ''Više od 50 posto Hrvata smatra da im knjige ne trebaju'', te ''Čak 44 posto Hrvata u zadnjih godinu dana nije pročitalo nijednu knjigu''.

Manifestacija koja će se održati drugog tjedna u prosincu svakako će doprinijeti i blagdanskom ozračju u Šibeniku, obiteljskoj atmosferi na svakom uglu Krešimirovog grada, a sastoji se od nekoliko različitih programa koje u cjelinu spajaju – riječi, ritam i druženje.
Sajam počinje, dakle, u ponedjeljak, 14. prosinca razmjenom knjiga. U caffe baru Azimut bit će postavljena polica za knjige na koje će posjetitelji svakog dana tijekom radnog vremena moći ostaviti svoju knjigu te zauzvrat uzeti onu koja im se svidi. Riječ je o besplatnoj razmjeni (rabljenih) knjiga te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da pročešljaju svoje zbirke, provjere koje naslove mogu/žele zamijeniti za neki novi i neka vijest prošire dalje.

Pozivamo i ljubitelje poezije, recitiranja, odnosno slam poezije da nam se jave na E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ako žele biti dijelom programa i pokazati svoju vještinu riječima u slam poetry programu koji je na rasporedu u subotu, 19. prosinca, poručuju iz Fotopoetike.

Iz kategorije: Kultura