Datum objave: 13. Listopad 2015

FOTO Oliverov koncert na tvrđavi svetog Mihovila dostojan oproštaj od ovogodišnje sezone

Diana Ferić
Diana Ferić

Oliver neposredan, dobro raspoložen i pričljiv te rasplesana i raspjevana publika, najkraći je opis večerašnjeg koncerta Olivera Dragojevića i Dupina večeras na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku kojim je Radio Dalmacija proslavila svoj 20 rođendan. Oliver je bio oduševljen pozornicom i atmosferom na svetom Mihovilu, a odmah je na početku Šibeniku komplementirao kao gradu pjesme i vrsnih glazbenika dok je Radio Dalmaciji zaželio da doživi barem njegove godine.

 

Koncert je počeo bez greške, čuvenom Skalinadom, a nastavio klapskom izvedbom, aludirajući na sveprisutnost klapa, ali i šaleći se na račun vremešnosti članova Dupina nazvavši sebe i njih „gerijatrijom na izletu“. Zaredali su se i nakon toga poznati Oliverovi hitovi kojih je toliko da bi, kako je i sam kazao, mogao neprestano pjevati dva dana, a prvi vrhunac nastupio je kada je uzeo u ruke harmoniku i započeo svirati, a potom pjevati Nadalinu na koju su se svi u publici ustali i zdušno pjevali. U jednom trenutku odlučio se za slavljenički potpuri U kojem su s našle i Ćiribiribela i Falile s e Kaštelanke kako priliči rođendanskoj dalmatinskoj zabavi, ali nisu izostale ni Oliverove laganice poput Magdalene, Moj anđele, Picaferaj, Cesarice, koju je izveo dva puta, potom talijanske kancone, pjesma „I Want To Go Home“ uz koju je ispričao dogodovštine s nedavne američke turneje da bi ipak na bis zapjevao „Moj galebe“ uglas s publikom koja je ponovno bila na nogama.

 

Bio je to, u svakom slučaju i dostojna proslava okruglog rođendana Radio Dalmacije, ali i dostojan oproštaj s ovogdišnjom sezonom koncerata na tvrđavi svetog Mihovila uz glazbenu legendu i odličnu publiku u kojoj su bili doslovno oni od 8 do gotovo 88 godina. Među njima je bilo najviše Šibenčana, ali  bilo je i dosta Splićana, a susreli smo i nekoliko Osiječana koji, kazali su nam, često dolaze na koncerte na tvrđavi svetog Mihovila.
 

Iz kategorije: Kultura