Datum objave: 20. Kolovoz 2015

Leo Martin večeras na generalnoj probi za sutrašnju prvu večer Dalmatinske šansone

Diana Ferić
Diana Ferić

Leo Martin, poznata šansonijerska zvijezda bivše Jugoslavije kojeg mnogi pamte po moćnom glasu, naočalama i leptir-mašni jedno je od iznenađenje Večeri internacionalne glazbe Dalmatinske šansone koja se održava sutra. Večeras smo ga zatekli dobro raspoloženog na probi na Trgu Republike, u društvu s direktorom Dalmatinske šansone Brankom Viljcem.
„ Zadnji put sam u Šibeniku bio prije 35 godina. Prije toga sam često dolazio na ljetovanje u Primošten ili Vodice. Jako sam sretan što sam dobio priliku doći na šibensku festival. Čim me nazvao gospodin Viljac i to mi predložio pristao sam, prvenstveno radi emocija i sentimentalnosti, a onda i zbog šarma gospodina Viljca“, kazao na je Leo Martin pripremajući se za probu. „Nema nastupa bez probe. Bach je rekao da glazba počinje basovima, a ja lažem da glazba počinje probom. Nema improvizacije“, dodao je.
Na trgu između katedrale i Gradske vijećnice večeras je bilo posebno živo zahvaljujući generalnoj probi za sutrašnje Šansone na kojima će nastupiti i mnoga druga zvučna imena poput Đanija Stipaničeva, Helene Bastić, The Frajla, Grupe Mi, ali i mladih nepoznatih pjevača kao što je 12 godišnja Nika Pastuović.

Iz kategorije: Kultura