Datum objave: 30. Srpanj 2015

Na šibenskoj rivi postavlja se izložba "Hrvatska iz zraka" Davora Rostuhara

Diana Ferić
Diana Ferić

Na šibenskoj rivi jutros su započeli radovi za postavljanje izložbe „Hrvatska iz zraka“, golemog fotografskog projekata Kluba za ekspedicionizam i kulturu i časopisa „National Geographic“ i fotografa Davora Rostuhara. Izložba je plod sedmogodišnjeg rada Davora Rostuhara, premijerno je bila održana prošle godine u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika kada je njena glavna atrakcija bila projekcija animiranih fotografija promjera osamnaest metara kako bi posjetitelji dobili osjećaj slobode leta iznad Hrvatske.
Na Šibenskoj rivi bit će izloženo 200 fotografija velikog formata koje na drukčiji način otkrivaju vrijednosti prirodne i kulturne baštine Hrvatske. Izložba „Hrvatska iz zraka“ jedna je od tehnički najzahtjevnijih i najskupljih fotografskih izložbi koje su ikada organizirane u Hrvatskoj.
Vrijednost tog projekta prepoznao je svjetski fotografski časopis „National Geographic“ koji je tiskao i posebnu monografiju na hrvatskom i engleskom jeziku. To je prva hrvatska monografija u globalnoj distrubuciji „Nationa Geographica“.
 

Iz kategorije: Kultura