Datum objave: 26. Srpanj 2015

MUSSICA APPASSIONATA Kraljevski koncert u Sokolarskom centru

Šibenik News
Šibenik News

 

Glazbena scena Sokolarskog centra u Dubravi sinoć je u sklopu programa 8. festivala klasične glazbe Musica Appassionata ugostila zagrebački komorni ansambl „Musica Viva“. Ponovno se pokazalo da su ljetna noć, specifična tišina šume i pomalo mistični Sokolarskog centra idealan ambijent za uživanje u zvucima klasične glazbe. On nadahnjuje i glazbenike koji na toj neobičnoj pozornici pod zvjezdanim nebom i krošnjama borova u pravilu postižu visoke umjetničke dosege.
Da će takav bio i nastup ansambla „Musica Viva“ moglo se naslutiti već po prvim zvucima Četvrtog kraljevskog koncerta za flautu i obou Francoisa Couperina kojim je otvoren nastup u Sokolarskom centru. Flautistica Renata Penezić, oboist Branko Mihanović, Violončelist Jasen Chelfi i čembalist Franjo Bilić, opravdali su reputaciju „Musice Vive“ kao vodećeg hrvatskog ansambla, a publika je istinski uživala u njihovim interpretacijama Bacha, Vivaldija, Blavetija i Telemanna.
Vrijedno je naglasiti da glazbene večeri u Sokolarskom centru imaju poseban šarm zbog tog neponovljivo lijepog stapanja prirode i glazbe. Da vrijedi potruditi se i doći u Sokolarski centar zbog glazbe, pokazalo se i sinoć kada su čak i posjetitelji kojima klasična glazba nije bliska, mogli s razumijevanjem uživati u finoći barokne komorne glazbe.
 

Iz kategorije: Kultura