Datum objave: 18. Srpanj 2015

BUDVA Proveli smo dan na balkanskoj turističkoj destinaciji broj 1

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Ako ste odlučili posjetiti Budvu, najatraktivniju turističku destinaciju u regiji zadnjih  pet godina, pripremite puno eura a još više strpljenja. Najjeftiniji apartmanski smještaj koji je na 7 kilometara od grada platit ćete minimalno 100 kuna po noći za jednu osobu, a taxi to Budve, znači za vožnju od spomenutih 7 kilometara, morat će te izdvojiti najmanje 50 kuna u jednom smjeru. Ne želimo ni pomišljati koliko se cijene noćenja kreću u bar 20 skupocjenih ogromnih hotela koje smo izbrojali u samom centru Budve, kroz koju se vozite u koloni od 10 km na sat a parking teže nađete nego hlad na šibenskoj gradskoj plaži Banj.

Kako imamo čuti od lokalnog stanovništva ogromni luksuzni hoteli koji niču iz dana u dan u Budvi projekti su stranih investitora, najčešće bogatih Rusa koji su u crnogorskoj top destinaciji na obali prepoznali priliku za dobar biznis, izgraditi jeftino a prodavati skupo, naravno.

Za razliku od Šibenika, Budva ima barem 6 veliki gradskih plaža, koje su sve kompletno uređene, sa dovoljno ležaljki, suncobrana, tuševa i kvalitetnog popratnog sadržaja za tisuće posjetitelja koji dnevno prođu budvanskom pješčanom obalom. Doduše, za ležaljku i suncobran morate izdvojiti 25 eura, što jasno pokazuje na koje se goste prvenstveno cilja u Turističkoj zajednici Grada Budve.

Istina je da sve i svi u Budvi žive za ljetnu sezonu, svaka stara kuća u centru je pretvorena u restorane i suvenir shopove, svi sve iznajmljuju i svi sve prodaju. Doduše po dosta većim cijenama nego u drugim razdobljima godine, tako da nećete naći konkretno glavno jelo za manje od 12 eura, a za najmanji suvenir koji želite donijeti donijeti nekom iz Budve morat će te izdvojiti 3 eura.

S druge strane, hrana je zaista ukusna i pripremljena sa puno truda, more je kristalno čisto, a pijesak valjda nigdje mekši nego na budvanskim plažama. Prije nego sjednete u auto nakon ručka i potegnete do Primoštena ili Tribunja da bi se okupali, pogledajte u našoj fotogaleriji u nastavku kako izgledaju more i plaže u samom centru balkanske turističke destinacije broj 1. 

Iz kategorije: Kultura