Datum objave: 11. Srpanj 2015

FOTO Šibenčani na Ultri partijali uz goste iz svih krajeva svijeta

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Brazil, Australija, Japan, Švedska, SAD, Rusija... samo su neke od zemalja čija smo obilježja vidjeli sinoć u Splitu na prvom danu Ultra Europe festivala. Bilo je tu i Hrvata, doduše u manjini, ali i Šibenčana s kojima smo se družili sve do 5 sati ujutro.

Marku je ovo druga Ultra za redom i bez obzira na vrtoglavih 1000 kuna, koliko se mora izdvojiti za festivalsku narukvicu, sinoć je uživao s djevojkom. "Istina, karta je skupa dosta, ali ja radim, imam ok primanja i uštedio sam u 6 mjeseci za Ultru, svakako se isplati! - sretno će Šibenčanin koji je u slobodno vrijeme i DJ, tako da njemu Ultra ima posebno mjesto u srcu.

Ispred festivalskog prostora može se kupiti što poželiš, od jeftinijih karata, do suvenira s obilježjima festivala, hrane, pića, svjetlećih rekvizita... Maja iz Šibenika tako je sklopila dobar deal s preprodavačima karata. "Dnevna karta je 550 kuna, to je stvarno masu, evo ja sam je našla za 400 tu ispred. Idem jedan dan i uživat ću koliko god budem mogla!" priča nam Maja koja je se snašla u zadnji tren.

Gužve su bile ogromne, kako na samo prostoru Poljuda, tako i van njega. Ekipa koja si nije mogla priuštiti luksuznu ulaznicu, sjedila je ispred, pijuckala svoj piće i bar je dijelom osjetila dašak goruće atmosfere iz Poljudske ljepotice. Mihaela iz Makedonije, došla je na festival bez karte, ali nije izdržala, opijena dobrim vibracijama koje su se sinoć širile Splitom, odlučila je ipak kupiti kartu za ulazu i to za sva tri dana, iskeširala je 1000 kuna. "Ma kupit ću je! I to za sva tri dana, moram uči unutra!" vikala je Miha dok se gurala u redu do blagajne.

A strancima nije problem ni let avionom koji traje više od 24 sata, ni cijena ulaznice, ni cijene ugostitelja koje su astronomske, samo primjera radi, za bočicu vode od pola litre, izdvojit će te 20 kuna. O alkoholu i hrani da ne pričamo. Mladom paru iz Japana to nije skupo, dapače uživali su u svakom sinoćnjem trenutku u prvom redu na Chemical Brothersima. Boris s druge strane iz Australije je oduševljen Hrvatskom i želi tu provesti cijelo ljeto. "Kod nas je sad zima, i hladno je, tako smo ja i frend iskoristili vaše ljeto i boravimo tu već par dana. Genijalan vam je grad i festival! - veselo će Boris dok je čekao frenda da se iskoprca iz toi toia.

Večeras je nastavak, zapravo već od popodne od 17 sati. Plan nam je čuti legendu Carl Coxa, jednog od najboljih svjetskih DJ-a Armina Van Buurena ali i ostali manje komercijalni program na 3 dodatne pozornice Poljuda. Pratite kako nam je bilo u sutrašnjem izvještaju. Dio atmosfere od sinoć pogledajte u našoj fotogaleriji.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3