Datum objave: 04. Srpanj 2015

Uoči Druge večeri Regiusa bendovi uživali u buffetu "Šimun" i hvalili Festival i Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati banjalučki band Sopot, koji spaja dub i reggae, a koji ove godine drugi put nastupa na šibenskom glazbenom festivalu Regius lani je održao više od 50 koncerata širom Europe, a kažu da im je lanjski nastup na Regiusu među top 5. Zatekli smo ih u društvu s drugim bandom koji večeras također nastupa na Regiusu, osječkim Debelim Predsjednikom ili Fat Prezidentom, uoči koncerta kako guštaju u domaćoj šibenskoj hrani u buffetu Šimun. Taj je šibenski buffet, poznat po domaćoj hrani pripremljenoj na tradicionalni način, druga lokacija Regiusa jer je ugostio sve bandove koji sudjeluju na tom prestižnom festivalu.

„ U Šibeniku nam je super. Lijep grad, lijepi i dobri ljudi, lijepo vrijeme. Ma jedva smo čekali doći na more. Lani smo bili na Regiusu na Jadriji i bilo na je odlično. Publika nas je odlično primila. Mi smo se odlično osjećali, a ove godine nam je još ljepše“, kazali su nam dok super raspoloženi. Bilo je lijepo čuti te pohvale od banda za koji su mnogi napisali kako je „pokorio Europu“. Inače, doznali smo da su napravili dva nova spota, a treći se miksa. Opušteni i dobro raspoloženi zezali su se na svoj račun. Inspirirani ekstravagantnom bojom kose naše mlade novinarke suradnice, koja im se svidjela,odlučili su da će tako obojiti svoje brade koje, prirodne boje kakve su im sada, više nisu "in".

Slično o Šibeniku i Regiusu govore i članovi Debelog Precjednika, hrvatski hardcore punk sastav iz Osijeka koji uza sebe imaju više velikih europskih turneje, a svirali su i sa sastavima SNFU, NOFX, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon i drugima. „Bili smo prije nekoliko godina u Šibeniku i vidimo ogromni napredak. Naša Slavonija stagnira, a vi se razvijate. To je očigledno. Regius nam je super, a možemo reći samo riječi pohvale i za Igora Bergama, organizatora s kojim smo postali prijatelji“, otkrili su nam, a posebno s istaknuli još jednog organizatora festivala i glazbenih događanja, Šibenčanina Matu Škugora kojeg poznaju 20 godina i za kojeg kažu da je puno napravio za hrvatsku glazbenu scenu. Debeli Precjednik sinoć je na Regiusu odlučio da će novi album koji su snimili nazvati Razbijena vojska jer su, samokritički priznaju, tako izgledali noćas oko dva - tri sata.

Razgovarajući s bendovima koji nastupaju na Regiusu - Let3, Repetitor, Ateist Rap, Sopot, Debeli Precjednik zaključili smo da su „ekipa“, da se druže i da jedni druge poštuju i cijene jer, kažu, malo je u regiji festivala alternativne glazbe i stalno se negdje susreću.

Tekst i slike: Sara Pauk i Danijel Ferić

Iz kategorije: Kultura