Datum objave: 03. Srpanj 2015

Mjuzikl "Srce na sceni" invalidnih mladih osoba osvojio srca šibenske publike

Diana Ferić
Diana Ferić

Mjuzikl „Srce na sceni“, koji je danas prikazan na daskama šibenskog kazališta u sklopu programa MDF –a, poseban je jer ga izvodi skupina mladih ljudi s različitim stupnjevima tjelesnih oštećenja i invalidnosti, a napravili su istinsku hit-predstavu upravo zbog svog velikog srca kojim su razgalili srca mnogih gledatelja i nikog nisu ostavili ravnodušnim.
To je dobar primjer kako se ruše predrasude i ustaljeni stereotipi o ljudima «s posebnim potrebama».

Mjuzikl počiva na priči o dvije su obitelji; u bogataškoj su sve odreda sinovi, dok siromašni roditelji imaju samo kćeri. Marino je velika pjevačka zvijezda i tajna ljubav Anđele, jedne od kćeri iz siromašne obitelji. Beznadno zaljubljena u njega, piše mu pisma i satima uzdiše uz njegovu sliku. U isto vrijeme, u bogatoj kući nestaju stvari. Naslućuje se da u pozadini svega stoji kupnja 'Hajduka'. Policija istražuje krađu, a u sve su umiješane i dvije koke. Tu je i menadžer koji skriva Anđelina ljubavna pisma Marinu jer bi, po njemu, svijet otišao kvragu kad bi se svi voljeli, pa nitko ne bi radio. Napetost raste do usijanja kad se u cijelu ovu zbrku uključe poštar, zubar i učitelj...

Predstavu je, uz veliki kreativni doprinos samih izvođača, osmislio i režirao glumac Slavko Sobin, a ne bi je bilo ni bez voditelja glazbene sekcije Maria Bavčevića, predsjednice udruge i asistentice režije Vesne Jerković, producenta Marija Bašića. Kostimografiju, pak, potpisuju mame izvođača, a oni, izvođači su: Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Edo Bulić, Tonči Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Marko Vukašin, Jurica Jerković, Željan Tolj, Jerolim Runjić, Marija Vučemilović Grgić i Ante Vrdoljak. Izvedbu prati glazbeni bend i asistenti na sceni. Svi sudionici i autori predstave su volonteri.

FOTO Sara Pauk

Iz kategorije: Kultura