Datum objave: 25. Lipanj 2015

Kinezi otkazali dolazak na MDF,večeras nema predstave na Ljetnoj pozornici

Diana Ferić
Diana Ferić

Ljetna pozornica večeras će biti prazna budući da je lutkarski ansambl Fujian Jinjiang Puppet Troupe iz Kine otkazao svoj nastup na ovogodišnjem MDF -u, a zamjenskog programa nema. " Ispalo je da je Kinezima bio preskup dolazak u Šibenik, a bilo je i problema i korespondenciji s njima tako da smo tek prije nekoliko dana dobili potvrdu da ne dolaze. Ja sam u rezervi imala jedna talijanski ansambl kao zamjenu, ali se Stručno vijeće od toga odustalo jer nisu bili sigurni da će predstava imati traženu kvalitetu", kazala nam je danas Ivana Badžim, voditeljica MDF. Kupljene ulaznice za tu predstavu mogu se vratiti na blagajni HNK u Šibeniku i novac će biti vraćen.

Od Ivane Badžim smo doznali i da je sve veći problem dobiti ansamble koji žele  nastupiti na Ljetnoj pozornici  koja je do sada bila glavna pozornica MDF -a.

Bilo je i problema oko dopreme scenografije za predstavu španjolskog ansambla Vaiven Cirko iz Granade. Naime, oni su prije Šibenika nastupili u Bilbau s drugom predstavom i stići će izravno u Šibenik pa je u jednom trenutku bilo riječ o tomu da će kamion iz Šibenika morati ići u Granadu po scenografiju za predstavu što bi povećalo troškove Festivala, ali na kraju će je oni prevesti u svom aranžmanu, kako nam je danas potvrdila Ivana Badžim

Španjolci će nastupi na Ljetnoj pozornici. Inače, ove godine na Festivalu nastupaju samo četiri inozemna ansambla i to Nijemci, Španjolci, Japanci i Rusi, a u programu na trgovima i ulicama nastupa jedna zabavljač iz Argentine. 

FOTO: Sara Pauk

Iz kategorije: Kultura