Datum objave: 12. Lipanj 2015

KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA Kolo s gostima sutra na tvrđavi izvodi "Ero s onoga svijeta"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko pjevačko društvo Kolo i Simfonijski puhački orkestar OS RH, ove godine zajedno sa svojim gostima: KUD-om Jedinstvo iz Splita, klapom Sebenico, Bornom Erceg i Jelenom Pletikosom, ponovno će zajednički nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila kako bi odali priznanje jednom od najvećih hrvatskih skladatelja u povijesti, Jakovu Gotovcu, čija se 120. obljetnica rođenja obilježava ove godine.
''Ovo je koncert koji se ne propušta! Zaista su rijetke prilike kad publika na pozornici može uživati u izvedbi 150 izvođača i slušati vrhunska djela hrvatske glazbene umjetnosti. Sutra će se na Tvrđavi ponovo ispreplesti sva raskoš hrvatske tradicije s jedinstvenim ambijentom Tvrđave sv. Mihovila'' izjavila je nakon održane generalne probe Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom.
Koncert pod nazivom ''Pjesmo moj raspjevana'' u subotu, 13. lipnja u 21 sat, donosi presjek Gotovčevih najpoznatijih djela, od klapskih obrada, zborskih i instrumentalnih djela do suita iz opere i čuvenih opernih zborova iz komične opere Ero s onog svijeta.
''Nastup na Tvrđavi sv. Mihovila za Kolaše je definitivno vrhunac godine. To je koncert o kojem sanjamo od trenutka kad smo lani sišli s pozornice, ali i dok smo vježbali sve ostale programe tijekom godine čekali smo ovaj koncert. Ovo je za nas događaj godine i jedva čekamo sutra ponovno osjetiti energiju pune pozornice i gledališta na tvrđavi.'' izjavio je Krešimir Grubić, predsjednik šibenskog pjevačkog društva Kolo.
Nakon prošlogodišnje, spektakularne proslave 115. obljetnice djelovanja prilikom koje su Kolaši izveli CarminuBuranuCarlaOffa, slike s jučer održane generalne probe obećavaju mnogobrojnoj publici da će i ove godine imati zagarantiran vrhunski doživljaj pod zvjezdanim nebom na najljepšoj pozornici na Jadranu.
Malobrojne preostale ulaznice za sutrašnji koncert s početkom u 21 sat ''Pjesma moja raspjevana'' po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti naTvrđavi sv. Mihovila i Muzeju grada Šibenika, sustavu Eventima (DallasMusicShop, kiosci Tiska, Petrol benzinske postaje), www.eventim.hr, www.croatia-tickets.com te u turističkim agencijama Mag Tours, Nik i Kompas.
 

Iz kategorije: Kultura