Datum objave: 18. Svibanj 2015

Probe za predstavu Matilda kojom će biti otvoren 55. MDF okupile domaće i gostujuće snage

Diana Ferić
Diana Ferić

Počele su probe za pop rock mjuzikl Roalda Dahla "Matilda" kojim će se otvoriti 55. Međunarodni dječji festival. Redateljica je Nina Keflin. Libreto i stihove napisala je Marijana Nola, skladatelj je Neno Belan, a scenograf Osman Arslanagić. Na sinoćnjoj prvoj probi u foajeu HNK u Šibeniku uz Ninu Kleflin i Marijanu Nola bili su i gostujući glumci Damir Lončara, Nela Kocsis i Maja Kovač te domaće snage u sastavu Šime Bubica, Orijana Kunčić, Jakov Bilić i Franka Klarić.

 

Nazočna je bila i kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, inspicijent Sergej Mioč, dizajner svjetla Josip Bakula, producent Željko Koloper i ravnateljica Maja Trlaja.
Prvi tjedan probe će se održavati u foajeu dok će nakon toga rad biti nastavljen na pozornici HNK u Šibeniku.

 

Riječ je o mjuziklu koji se oslanja na izvornu Dahlovu priču, ali su i sadržaj i karakteri prilagođeni
Našoj sredini pa su likovi dobili i nova imena i nove karakterne crte. Matilda je iznimno nadarena djevojčica, čudo od djeteta, ali je neobičnom ne čini samo to nego što je iznad svega neiskvarena i plemenita. Zanimljivo je da glumac Damir Lončar glumi ženski lik, gospođu Mrgu.

 

Probe na ljetnoj pozornici,ispred Vijećnice ,počet će tjedan dana prije svečanog otvorenja 55. MDF-a koji počinje 20. lipnja 2015. uz izravan prijenos na HTV2.

Iz kategorije: Kultura