Datum objave: 17. Svibanj 2015

FOTO Perpetum Jazzile osvojio publiku na koncertu na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Već nakon prve pjesme na večerašnjem koncertu na tvrđavi svetog Mihovila vokalni ansambl iz Slovenije Perpetum Jazzile osvojio je publiku koja je gotovo svaku narednu pjesmu popratila pljeskom u ritmu glazbe. Na kraju koncerta podigli su publiku na noge i bez problema i previše nagovaranja natjerali i na ples.

Potvrdili su da nisu samo kreativni interpretatori i ansambl snažnih ritmova nego i dobri i simpatični zabavljači s vrlo neposrednim pristupom publici s kojom su stalno u interakciji. Izveli su mješavine popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka, uglavnom a cappella, a dojmljive su bile i glasovne simulacije bubnjeva i elektronskih bitova. Publika je jednako dobro reagirala i na Totovu Afriku, Abbu, ali i na njihovu izvedbu makedonske pjesme Jovano, Jovane. Gledalište je na tom prvom ovogodišnjem koncertu kojim je otvorena sezona na tvrđavi svetog Mihovila bilo gotovo puno.

Jedina primjedba posjetitelja koncerta bila je na to što se na tvrđavi još uvijek ne može dobiti osvježenje. Već kada nema ugostiteljskog objekta organizatori su mogli barem postaviti automate s pićem najčešći su komentari koji su se čuli u pauzi na koncertu.


Perpetuum Jazzile slavi svoju tridesetu obljetnicu. Najslušanija  je vokalna grupa na You Tubeu s preko 40 milijuna pregleda pri čemu prednjači njihova hipnotizirajuća vokalna interpretacija Totove Afrike. Ovaj nagrađivani zbor je također zauzeo mjesto i među 40 Top glazbenih videa istoimene stranice. Zbog svoje izvanredne priče i osobitog glazbenog stila napunili su do sada dvorane s 10 000 gledatelja.

Iz kategorije: Kultura