Datum objave: 25. Veljača 2015

FOTO Nova Pegla predstavljena u Knjižnici: Gimnazijalci se još jednom iskazali kao vrsni kreativci

Igor Bergam
Igor Bergam

 


Novi, 13. broj Pegle, školskog lista Gimnazije Antuna Vrančića promoviran je večeras u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku potvrđujući još jednom da su šibenski gimnazijalci ne samo vrijedni kroničari događanja u toj šibenskoj srednjoj školi nego i da ne propuštaju zabilježiti najvažnija događanja u Gradu Šibeniku. O novom broju govorile su glavna i odgovorna urednica Maja Vrbičić i njezine suradnice Katarina Laća i Ana Vudrag.
U novom broju Pegle predstavljeni su njezini nekadašnji urednici koji trenutno rade u inozemstvu – Franka Gulin i Andrea Vodanović ili se školuju izvan Hrvatske – Matej Babić i Dora Bumber koji se rado sjećaju gimnazijskih dana i znanja koja su stekli u srednjoškolskom obrazovanju. U njemu ćete pronaći i sve o tomu što su gimnazijalci proteklih godinu dana radili izvan nastave, od kulturnih i odgojno – obrazovnih sadržaja, putovanja u inozemstvo i maturalca do zabavnih događanja poput popularne Vrane, a tu su i neizostavni selfiji u kojima prednjači prof. Ivana Marelja. Sugovornici novinarima Pegle su i popularni Giuliano koji im je bio gost na Vrani , najmlađa šibenska klapa Adriaticum i mladi uspješni šibenski pijanist Borna Erceg kojeg predstavljaju kao novog Maksima Mrvicu.
„ Bez obzira što su mladi danas okrenuti online komunikaciji i Facebooku, ponekad i pretjerano, privrženi su i pisanoj riječi. Mnogi vole čitati i pisati što me ohrabruje“, kaže Mila Kundajica mentorica „Pegle“.
Pegla se do sada etablirala i kao uzorni srednjoškolski list u Hrvatskoj i u pravilu ga na LiDraNu ističu kao primjer srednjoškolskog lista, jednog od desetak u Hrvatskoj.
Prezentaciju Pegle glazbeno su popratili gimnazijalci Ivan Samodol na gitari, Dajana Rak na violini, David Batinić na kontrabasu koji su činili trio te duo Zvonimir Burazer Pavešković na gitari i vokal Antonela Šupe koji su pobrali pljesak i simpatije publike.
 

Iz kategorije: Kultura